Gastronomi Visoke poslovne škole strukovnih studija, briljirali su na prvom internacionalnom gastrofestivalu „Gastromak“ u Skoplju. Tim studenata I i II godine, predvođen profesorom Momčilom Conićem, osvojio je 15 zlatnih, 5 srebrnih medalja i pehar za apsolutne pobednike u kategoriji jela od testenine.
Mladi kuvari su oduševili članove žirija, ali i ostale učesnike gastrofestivala tradicionalnom leskovačkom kuhinjom koju su predstavili u novom ruhu, serviranjem na moderan način.
Spoj tradicije i savremenog obrazovanja je suština studijskog programa Menadžment tehnologije hrane i gastronomija, koji se od prošle godine realizuje na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija Leskovac. Takmičenja su, upravo, najbolji način da studenti testiraju svoja znanja i kompetencije, ali i da razmene iskustva sa svojim kolegama iz drugih zemalja. Momčilo Conić, nastavnik veština i mentor tima Visoke poslovne škole, ističe da su postignuti rezultati najbolji dokaz, da je leskovačka kuhinja veliki potencijal za zapošljavanje mladih, ali i za privredni razvoj ovog kraja.
Pobednički tim gastronoma činili su: Nikola Mladenović, Dimitrije Stević, Lazar Rakić i Miljan Kocić. Čestitke celom timu i puno sreće na predstojećoj Olimpijadi kuvara, koja će biti održana narednih dana u nemačkom gradu Erfurtu.