Home / DRUŠTVO / Ženski fudbal u ekspanziji: Selektor Grozdanović danas u poseti “lavicama“, “vučicama“ i fudbalerkama “Rosulje“
hotel bell

Ženski fudbal u ekspanziji: Selektor Grozdanović danas u poseti “lavicama“, “vučicama“ i fudbalerkama “Rosulje“

Ženski fudbal je u Srbiji ekspanziji i u tretmanu gotovo da nema više podele na muški i ženski. Stvari su se poslednjih godina značajno promenile na bolje, pa se od klubova i državne selekcije tek očekuju dobri rezultati, naglasio je selektor Predrag Grozdanović.

U Leskovcu postoje i uspešno se takmiče dva ženska fudbalska kluba “Lavice“ i u Vučju “Vučice“, i grad klubove podržava sa po 2,6 miliona dinara, podsetio je gradonačelnik Cvetanović:

– “Lavice“ su prvoligaš i zauzimaju 6 . mesto, a “Vučice“ igraju u drugoj ligi i trenutno su šeste. Ponosni smo na činjenicu da imamo tako uspešne sportistkinje. Zahvaljujem selektoru Grozdanoviću što danas posećuje ženske fudbalske klubove, da čuje njihove probleme i daje doprinos promociji ovog sporta. Naše fudbalerke su lepe, hrabre i vredne svake pažnje, ocenio je Cvetanović, iskoristivši priliku da “Lavicama“ i “Vučicama“ poželi sreću u nastavku prvenstva i obećao dalju podršku.Predrasude o ženskom fudbalu su prevaziđene i on je u ekspanziji. Zato je vreme da se obiđe baza, a to su klubovi van Beograda, a na jugu Srbije ih ima dosta, ocenio je Grozdanović:

– Pored dva leskovačka, tu je i vlasotinački lub “Rosulja“. Danas ću posetiti sva tri i želim da čujem sa kojim se problemima susreću, kako funkcionišu klubovi u unutrašnjosti i drago mi je što čujem da grad Leskovca izdvaja značajna sredstva za sport. Ovde se gradi i moderan stadion, pa bih voleo da reprezentacija Srbije jednu od značajnih kvalifikacionih utakmica, odigra baš ovde.

Ana Stojanović, u FK “Lavicama“ čuva mrežu i radi sa mlađim kategorijama. Iako je dobijala ponude da ode iz Srbije, odlučila je da ostane u Leskovcu:

– Nekoliko je razloga kumovalo ovakvoj mojoj odluci. Prvi i najveći je porodica. Danas sam mama dva dečaka i želela sam da se posvetim njima i da ih odgajam u rodnom gradu. Drugi je vezan za uslove u ženskom fudbalu, koji su poslednjih godina drastično bolji i devojčice koje požele da se bave ovim sportom, zaista će imati sve pogodnosti za to. Treći je taj što, ostankom u Leskovcu i preuzimanjem trenerske funkcije u “Lavicama“, želim da uzvratim za pažnju koju smo ja i saigračice dobijale i dobijamo od rodnog grada.

Check Also

Pijanim vozačima iz Vranja i Preševa- trežnjenje, pa prekršajna prijava

Pripadnici saobraćajne policije u Vranju i Preševu, isključili su iz saobraćaja dvojicu vozača, koji su …

Оставите одговор