Početna / DRUŠTVO / Završni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Prvomajskoj ulici
hotel bell

Završni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Prvomajskoj ulici

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Prvmajskoj ulici su završeni, a u toku dana bi izvođači radova trebali da vrate i asfaltne površine u prethodno stanje.

Na konferenciji za medije održanim tim povodom govorili su predstavnici javnih preduzeća Vodovod i Urbanizam i izgradnja.

-Sa današnjim radovima vratiće se kolovoz i raskopana površina u prvobitno stanje, ugovor će biti zatvoren. Radove je izvodilo preduzeće „Poslovnost“ iz Niša i radovi su izvedeni u predviđenom roku. Letos su bili izvedeni radovi u ulici Rade Žunić u dužini od 1016 metara, koji su takođe bili završeni u predviđenom roku – kazala je Ljiljana Mihajlović, tehnički direktor JP Urbanizam i izgradnja.

Na starioj vodovodnoj mreži kvarovi su bili česti, a troškovi održavanja izuzetno visoki,

-JKP „Vodovod je ugovorio radove sa firmom Poslovnost iz Niša, kao izabranim izvođačem na prevezivanju vodovodne mreže u iznosu od 728.614 dinara bez PDV-a. Nakon ispiranja, hlorisanja i ispitivanja mreže na fiziko-hemijske parametre, pristupili smo prevezivanju ukupno 46 potrošača kao fizičkih lica. Prevezano je 4 bočnih ulica i to: Jablanička, Gligorija Diklića, Bojnička i Slogina, kao i povezivanje novoizgrađenje vodovodne mreže sa postojećom vodovodnom mrežom na raskrsnici kod zgrade tri šešira. Nakon prevezivanja, stara mreža je stavljena van funkcije, tako da se svi potrošači na ovom potezu napajaju zdravom pijaćom vodom iz nove mreže. Na staroj vodovodnoj mreži bilo je čestih havarija i kvarova zbog kojih su i naselja Donje Stopanje, Gornje Sinkovce i Turekovac imali prekid u vodosnabdevanju, međutim sada će se, nakon rekonstruisane vodovodne mreže, taj problem rešiti. Radovi su prethodno urađeni i u ulici Rade Žunić. Ukupan broj prevezanih priključaka bilo je 65, dok je ukupan broj prevezanih bočnih ulica na potezu od Alekse Nenadovića do hisarskog kanala bilo 22. Isprano je i dezinfikovano 1120 metara nove vodovodne mreže – rekao je v.d. direktora JKP Vodovod Staniša Ristić.

Za vreme trajanja radova u ovoj veoma frekventnoj ulici koja je i deo regionalnog puta saobraćaj nije bio obustavljan.

Pogledaj takodje

Vredno priznanje za Školu za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ iz Leskovca

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“ iz Leskovca je ove godine dobila Povelju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *