hotel bell

Završeni radovi na platou ispred Sportskog centra, radovi na renoviranju bazena idu svojom dinamikom

Radovi na uređenju plato ispred SRC “Dubočica” danas su završeni, a radovi na renoviranju bazena idu svojom dinamikom.

Radove na uređenju plato-a finasira Grad Leskovac a suma koja je za ovu namenu izdvojena je 13,5 miliona dinara.

Ovu ustanovu sporta danas je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Završetkom ove investicije je od velikog značaja jer će se svim posetiocima olakšati pristup hali, poboljšaće se higijena i izgled celokupnog prostora. Kako bi uslovi za sve posetioce hale bili što bolji, u prethodnim godinama, uređen je krov iznad male sale, parket u obe sale, zamenjeno osvetljenje u velikoj sali, kada se održavao Final Four u rukometu. Pristup ustanovi je olakšan posetiocima sa invaliditetom postavljanjem lifta i stolice za ulazak u bazen. Sa ciljem još bolje ponude našim sugrađanima i posetiocima opremljen je i u rad pušten avantura park, teniski tereni su uređeni, igralište za pse, i ulaganjem privatnog kapitala otvoren je trambolina park, sve navedeno vredno je 18,4 miliona dinara – kazao je gradonačelnik Cvetanović, dodavši da se u hali trenutno odvijaju radovi na uređenju bazena, u koji nije ulagano više od 20 godina.

Direktor SRC “Dubočica” Ivan Milovac kazao je ovom prilikom da će plato biti ogledalo sportskog centra.

„U poslednje dve godine je oko 24 miliona investirano u održavanje objekta iz budžeta i dodatnih 7 miliona iz sopstvenih sredstava. Ove godine smo, kao što je gradonačelnik Cvetanović rekao odredili deo sredstava za uređenje bazena. Nakon više od 20 godina, vrši se zamena osvetljenja na bazenu, uključujući i podvodno osvetljenje. Prvi put se izvode i radovi na zameni metalnih nosećih stubova bazena i termoizolacija. Ovi radovi vredni 7 miliona dinara će poboljšati grejanje bazena i smanjiti potrošnju električne energije.“

Gradonačelnik je danas najavio da će u narednim danima, kada vremenski uslovi dozvole biti izvršeno obeležavanje parking mesta i signalizacije.

Check Also

UPOZORENJE METEOROLOGA: Do nedelje na jugu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske (ne)prilinike danas i za vikend. Na …

Оставите одговор