Home / DOGAĐAJI / Završene seoske sportske igre -Ekipa „Orašja“ drugu godinu zaredom pobednik
hotel bell

Završene seoske sportske igre -Ekipa „Orašja“ drugu godinu zaredom pobednik

Ekipa Orašja, drugu godinu zaredom, osvojila je prvo mesto na Seoskim sportskim igrama, koje su održane u Batulovcu.

Ekipa domaćina je druga, Ladovčani su zauzeli treće mesto, a Gložane četvrto. Takmičari su se nadmetali u 11 disciplina.

Predsednik Mesne zajednice Batulovce Boban Pešić zahvalio je na mogućnostida ovo selo bude domaćin takmičenja i učesnicima poželeo sreću i uspeh tokom nadmetanja. Član Opštinskog veća Aleksandar Jović, zadužen za omladinu i sport istakao je da je dobro što se seoske sportske igre po drugi put organizuju na području vlasotinačke opštine.

-Naša je želja da ove igre postanu tradicionalna manifestacija u našoj opštini, a mislim da smo na dobrom putu da tako i bude – rekao je Jović.

Seoske sportske igre Sportski savez Srbije organizovao je prvi put pre četiri godina, a Sportski savez opštine Vlasotince priključilo se projektu prošle godine.

-Drago nam je što Sportski savez Vlasotinca i lokalna samouprava žele da razvijaju sport i što igre polako opet počinju da žive. Bitno je da ima i mladih i starijih takmičara. Ovaj projekat raste iz godinu u godinu, sve je više opština koje učestvuju u igrama – rekla je predstavnik Sportskog saveza SrbijeMilena Jovičić.

Prošle godine učestvovale su 24 opštine, a ove ih je 36. Nakon opštinskog, biće organizovan regionalni nivo takmičenja, na kome će opštinu Vlasotince predstavljati pobednička ekipa – Orašje.

Check Also

Rode odmarale, Hitna pomoć imala 17 kućnih poseta i 46 pregleda

Rode su odmarale u danu za nama. Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 časa u …

Оставите одговор