Home / DRUŠTVO / Završena podela ugovora o subvencijama u poljoprivredi
hotel bell

Završena podela ugovora o subvencijama u poljoprivredi

Nakon proizvođača u Grdelici, Pečenjevcu, Vučju i Manojlovcu, ugovore o subvencijama za ulaganje u poljoprivredno gazdinstvo, danas je dobilo 476 poljorivrednika iz Leskovca i okoline.

Poljoprivreda je strateški važna za grad Leskovac, jer predstavlja razvojnu šansu čitavog regiona. Zato se podrška poljoprivrednicima meri milionima iz gradskog budžeta i svake godine je sve vrednija. U tekućoj je za te namene opredeljeno 46 miliona, a naredne će biti ičitavih 50, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, pozdravljajući 476 povrtara, voćara, pčelara, stočara i ratara sa teritorije grada,kojima su ugovori uručeni danas. Vredni su ukupno 21,7 miliona.

On je podsetio na nedavno potpisivanje Memoranduma o izgradnji objekta za skladištenje i preradu povrća, između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, opština Vlasotince i Lebane i Društva povrtara iz Svirca, koje bi trebalo da spreči buduće probleme sa otkupom povrća, cenom i plasmanom.

U ime poljjoprivrednika se obratila Sanja Jovanović iz Bogojevca, koja se bavi plasteničkom proizvodnjom, se, u ime svih poljoprivrednika zahvalila lokalnoj samoupravi na podršci.

Check Also

Broj zahteva za građevinske dozvole lane povećan za petinu, a čak 50% lokalnih samouprava, kasnilo sa izdavanjem

Druga godina pandemije korona virusa nije omela aktivnosti građevinskog sektora. Tako je u 2021. gradovima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.