Home / DRUŠTVO / ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE: Od 11 projekata vrednih 3,7 miliona 7 realizuju škole
hotel bell

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE: Od 11 projekata vrednih 3,7 miliona 7 realizuju škole

U Svečanoj sali Grada Leskovca danad su uručeni ugovori o sufinansiranju projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Sredstvima iz budžeta Grada Leskovca biće finansirano ukupno 11 projekata čija je vrednost 3,7 miliona dinara, što je 200.000 više u odnosu na 2017. godinu kada je sa 3,5 miliona finansirano 12 projekata.

-Naša današnjica je nažalost obeležena akumulacijom ekoloških problema. Stoga je od izuzetne važnosti da se formira ekološka kultura i poveća svest o zaštiti životne sredine kako bi kvalitet života stanovništa bio bolji. Lokalna samouprava konstantno radi na uređenju grada. Do danas smo uklonili preko 300 divljih deponija i svakog vikenda uređujemo javne površine da bi grad bio čistiji i lepši, ali i da bismo našim sugrađanima pružili primer kako se treba odnositi prema okolini. Veliko zadovoljstvo mi predstavlja što od 11 projekata, 7 pripada našim školama. To pokazuje da su učenici i prosvetni radnici ekološki osvešćeni i da će ekološka kultura sa našim naraštajima rasti. Želim vam uspešnu realizaciju projekata i poručujem vam da će vas grad Leskovac uvek podržati na važnom putu očuvanja životne sredine i podizanja ekološke svesti.

U ime predstavnika škola i udruženja koji su danas dobili ugovore o finansiranju obratio se Miodrag Šmelcerović, profesor Visoke tehnološko umetničke strukovne škole, rekavši da je svest o očuvanju životne sredine jako važna i zahvalio se Lookalike samoupravi Grada Leskovca što podržava projekte iz oblasti ekologije.

-Drago mi je što lokalna samouprava ima razumevanja i prepoznala je 60-godišnju misiju koju ima prva visokoškolska ustanova na jugu Srbije. Mi obrazujemo kadrove iz oblasti zaštite životne sredine, zaštite na radu, modnom dizajnu i tekstilnom inženjerstvu. Izgradnja i uređenje eko-učionica doprineće poboljšanju kvaliteta naše nastave, a doprineće i povećanju kreativnosti naših studenata – istakao je Miodrag Šmelcerović.

Ugovore je podelila zamenica gradonačelnika dr Jasmina Ranđelović.

Check Also

Raspisan javni poziv za interno raseljena lica

Grad Leskovac – Savet za migracije – Komisija za izbor korisnika za poboljšanje uslova stanovanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *