hotel bell

Zaplenjeno 343.000 evra sakrivenih u specijalno napravljenom bunkeru

Carinici su u saradnji sa policijom na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 343.000 neprijavljenih evra skrivenih u specijalno napravljenom bunkeru u prtljažniku jednog automobila.

Slučaj je otkriven kada je u večernjim časovima, na izlazu iz zemlje, za detaljnu kontrolu izdvojen VW pasat, švedskih registarskih oznaka, kojim su iz Švedske ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana.

Putnici su carinicima na prelazu rekli da sem ličnih stvari nemaju ništa da prijave, ali su službenici, sumnjajući u njihovu izjavu, ipak odlučili detaljno da pregledaju automobil.   

Ubrzo su njihove sumnje potvrđene, jer su primetili da je tapacirung u prtljažniku, iza zadnjeg sedišta, naknadno montiran.

To je ukazalo na mogućnost da se iza metalne ploče koja je sa jedne strane bila zavarena, a sa druge pričvršćena pur-penom, nalazi specijalno napravljen prostor za skrivanje krijumčarene robe. 

Čim su otvorili deo skrivenog bunkera, carinici su zatekli dve plastične kese i platnenu torbu ispunjene neprijavljenim evrima. Među novčanicama je najviše bilo onih u apoenima od 50, 20 i 10 evra. 

O svemu je odmah obavešteno tužilaštvo, pa kako postoje elementi krivičnog dela, putnici su zajedno sa neprijavljenim novcem predati policiji u dalju nadležnost.

Check Also

Nestao Aleksandar Stevanović iz okoline Leskovca, komšije, prijatelji i policija tragaju za njim

Društvenim mrežama se velikom brzinom prošilila informacija o nestanku Aleksandra Stevanovića (33 godine) iz Belanovca. …

Оставите одговор