Home / DRUŠTVO / Za Železnice ne važe mere Kriznog štaba: na liniji Niš – Leskovac samo jedan vagon i ogromna gužva
hotel bell

Za Železnice ne važe mere Kriznog štaba: na liniji Niš – Leskovac samo jedan vagon i ogromna gužva

Dok Krizni štab, u cilju sprečavanja širenja virusa, pooštrava mere i skraćuje radno vreme kafića, restorana i tržnih centara, Železnica ne mari za preporuke o obaveznoj distanci i broju putnika na pojedinim relacijama.

Naime, čitaoci Dnevnika juga, koji su se sinoć zatekli na niškoj železničkoj stanici, pišu nam da je, na redovnoj linjii za Leskovac, bio pripremljen samo jedan putnički vagon, iako se gro studenata, djaka i radnika, petkom uveče vraća kući.

Nažalost, sliku iz voza nemamo, iako nas gradjani uveravaju da je vagon bio toliko pretrpan, da se u njemu jedva disalo, ali u prilog ovakvim tvrdnjama govori i fotografija o dugačkom redu ispred blagajne.

Vozna karta je, na ovoj relaciji, gotovo duplo jeftinija od autobuske, pa je razumljivo da se putnici opredeljuju za tu vrstu prevoza. Ovakva slika vidja se svakog petka, kao i na kraju vikenda, odnosno prvog dana radne nedelje, zbog čega ostaje nejasno zašto Železnice, bar u špicu, ne povećaju kapacitete.

Ako se u obzir uzme činjenica da se, prema istraživanjima, korona virus do sada najbrže i najlaške prenosio u javnom prevozu, pitamo: Kontroliše li neko poštovanje mera Kriznog štaba u železničkom saobraćaju?

Check Also

Gigant gradnja u Leskovcu podiže zgradu sa 18 stanova i četiri lokala

Foto: arhiva ilustracija Gigant gradnja u Leskovcu gradi stambeno poslovni objekat sa prizemljem i dva …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *