Početna / DRUŠTVO / Za starije od 65 godina od sledeće nedelje 3 puta nedeljno mogućnost izlaska i šetnje
hotel bell

Za starije od 65 godina od sledeće nedelje 3 puta nedeljno mogućnost izlaska i šetnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Krizni štab sledeće doneti mere kojima će omogućiti penzionerima da izažu iz svojih domova.

Vučić je kazao da je ideja da stariji od 65 godina 3 dana nedeljno imaju određeno vreme tokom policijskog časa da mogu da izađu iz svojih domova.

– Što se tiče penzionera, naravno da posle mesec dana gube strpljenje. Ali smo sve radili da bismo ih sačuvali. Nismo želeli da ih izložimo rizicima. U petak je izašlo oko 9 i po posto naših penzionera, što me raduje, jer to pokazuje da su oni disciplinovani ljudi koji su izgradili ovu zemlju. Sada tražimo način da ih bar tri puta nedeljno dobiju priliku da izađu i prošetaju. Naša ideja je da u 3 dana izdvojimo 8 sati za penzionere. Ne smeju da budu u kontaktu sa drugima. Ne sme da bude sat ili dva jer će to stvoriti gužve. Moramo da odvojimo najmanje 8 sati, svakom maksimalno pola sat. To će biti od sledeće nedelje. Ali moraćemo i tu da ih zaštitimo i da im obezbedimo maske i molićemo ih da ne izlaze napolje, ali će imati mogućnost da izađu – rekao je Aleksandar Vučić.

Pogledaj takodje

Pacijenti iz Vlasotinca i Lebana preminuli u leskovačkoj Covid bolnici

Dve osobe preminule su u leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa od posledica infekcije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *