Home / EKONOMIJA / Za podršku samozapošljavanju 25 novih preduzetnika Grad Leskovac izdvojio 6,25 miliona dinara
hotel bell

Za podršku samozapošljavanju 25 novih preduzetnika Grad Leskovac izdvojio 6,25 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović uručio je danas ugovore preduzetnicima koji su u okviru programa samozapošljavanja dobili subvencije u pojedinačnom izosu od 250.000 dinara.

Za ovu namenu ukupno je bilo namenjeno 6.250.000 dinara.

-Grad Leskovac od 2013. godine uspešno izrađuje i realizuje Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Od tada do danas ukupno je izdvojeno 182 miliona dinara i angažovano 1.233 lica. Jedna od mera u sklopu ovog plana je subvencija za samozapošljavanje, namenjena je osobama koje se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje vode kao nezaposlena lica i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva. Po ovoj meri 25 lica je dobilo subvenciju za samozapošljavanje u pojedinačnom iznosu od 250 hiljada dinara, što ukupno iznosi 6 miliona i 250 hiljada dinara. Raduje me što je sa nama 25 naših sugrađana naoružanih preduzetničkim duhom, dobrom energijom i odlučnošću. Prijavljivanjem za meru samozapošljavanje pokazali ste da ste spremni da pomognete sebi, date doprinos društvu, i da imate poverenja u grad u kojem živite – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U ime korisnika subvencija govorio je mladi advokat Radomi Andrić.

-Zahvaljujem se u ime svih dobitnika subvencija gradu Leskovcu i gradonačelniku što nam je iste omogućio. Dobijena sredstva ću iskoristiti za opremanje moje advokatske kancelarije. Imajući u vidu da sam oduvek želeo da živim i radim u Leskovcu ova pomoć je od velikog značaja kako za početak poslovanja tako i za ostvarenje tog cilja – naglasio je Andrić.

Check Also

Država izdvojila 120 miliona dinara za kupovinu mini buseva za prevoz seoskog stanovništva

Foto: pixabey Na jučerašnjoj sednici Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa dodele …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *