hotel bell

Za Leskovac zajedno, Narodni pokret Srbije i Pokret slobodnih građana u koaliciji za lokalne izbore u Leskovcu, prikupljanje potpisa za lokalnu i republičku listu u ponedeljak

Grupa građana Za Leskovac zajedno, Narodni pokret Srbije i Pokret slobodnih građana potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Leskovcu 17. decembra.

Ova koalicija će prikupljanje potpisa za lokalne izbore i republičku listu “Srbija protiv nasilja” početi u ponbedeljak u Leskovcu, u prostorijama Za Leskovac zajedno, a potpisi će biti sakupljani od 9 do 20 časova.

-Ova konferencija je početak kampanje za lokalne i parlamentarne izbore 17. decembra i prilika da obelodanima koaliciju sa kojom nastupamo na lokalnim izborima – rekao je Zoran Stamenković, član povereništva Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Leskovcu koji je otvorio zajedničku konferenciju za medije koalicionih partnera.

Koaliciju čine dve stranke koje su bile zvanični organizatori protesta “Leskovac protiv nasilja”, odnosno organizacije i ljudi koji su prijavljivali skup Ministarstvu unutrašnih poslova u vremenu dok su sadašnji čelnici NPS Miroslava Aleksića bili u Narodnoj stranci Vuka Jeremića.

Predsednik Za Leskovac zajedno i nosilac izborne liste Nenad Zdravković zahvalio je brojnim medijiskim ekipama što su ove nedelje bili na poptisivanju koalicionog sporazuma, čime su još jednom, kako je rekao, mediji u Leskovcu pokazali veliku spremnost da proprate aktivnosti opozicionih stranaka.

-Ovo je rezultat pregovora koje smo vodili u opoziciji. S obzirom da sam insistirao i više pita rekao kako bi bilo dobro da opozicija izađe sa jednom izbornom listom u Leskovcu, imam obavezu da objasnim zašto je koalicija sada u ovom formatu. Mislim da smo imali veoma kvalitetne razgovore sa našim prijateljima iz proevropske opozicije, iz grupe Srbija protiv nasilja. Sastanci su bili u prijateljskoj atmosferi, uz posebno konstruktivan pristup Narodnog pokreta Srbije. Glavni cilj svih nas je promena vlasti u Leskovcu, a mislimo da će najveći broj lista Srbija protiv nasilja imati ako izađemo u dve kolone. Ova naša koalicija će imati i kandidate na republičkoj listi Srbija protiv naslija za koju ćemo takođe prikupljati potpise. Mi smo apsolutno doneli jednu zajedničku odluku i mislimo da je način da što veči broj opozicionih odbornika uđe u Skupštinu grada Leskovca i doprinese smeni lokalne i republičke vlasti – rekao je Nenad Zdravković, predsednik GG Za Leskovac zajedno.

Na “kvoti” Narodnog pokreta Srbije nalaze se i Ekološki ustanak i Novo lice Srbije, a naziv liste je Narodni pokret Srbije Miroslav Aleksića – Za Leskovac zajedno dr Nenad Zdravković. Na odnorničkoj listi prva tri imena su dr Nenad Zdravković, Dragan Stošić i Nebojša Cakić.

Na konferenciji za medije predstavljeni su i kandidati za poslanike na listi Srbija protiv nasilja Jelena Dimitrijević (NPS), Nebojša Cakić (ZLZ) i Petar Đorđević (PSG).

Zdravković je reagovao i na pojavu stranice “Leskovac protiv nasilja” na društvenim mrežama i naglasio da to ime niko ne može da koristi osim Nebojše Cakića koji je registrovao Udruženje građana pod tim imenom i pojasnio da je dogovor opozicionih stranaka da nijedna koaliciona lista na izborima ne koristi to ime pod kojim su organizovani protesti protiv nasilja.

Na pitanje novinara da ovako opozicioni birači mogu da budu zbunjeni pojavom više lista i da li je tačno da dogovora “nije došlo isključivo zbog sujeta”, Zdravković je odgovorio da u veklikom broju gradova na lokalne izbore opozicione stranke izlaze u dve ili više kolona.

-Mislim da lične sujete nisu bile prepreka za takav dogovor, više je bila đelja da se svaka organizacija uvaži pojedinačno jer na zajedničkoj listi to nije bilo. Mislimo da će na ovaj način lista Srbija protiv nasilja proći najbolje – istakao je Nenad Zdravković.

-U toku pregovora smo procenili da je možda bolje da nastupimo u dve kolone, jer mislimo da ćemo tako osvojiti više mandata, a da tu sinergiju napravimo za republičku listu – kazao je Zoran Stamenković iz Narodnog pokreta Srbije i dodao – Što se tiče sujete, ja je nisam puno video. Što se tiče čaršijskih priča mislim da trebamo da imamo korektnu saradnju sa ostalim strankama u cilju smene vlasti.

-Mi već godinu dana najavljujemo saradnju sa Narodnim pokretom Srbije, a svi ostali učesnici u razgovorima su znali jasno našiu poziciju koja je bila takva i pre nekoliko meseci – dodao je Nenad Zdravković i naglasio – Pozivam sve opozicione kolege da nakon predaje izbornih lista održimo sastanak i dogovorimo dalju saradnju u pogledu kontrole izbore.

Na pitanje Dnevnika Juga na koga računaju i sa kim će sarađivati posle lokalnih izbora ako se pođe od pretpostavke da će ova lista biti najjača na opozicionom spektru odgovorio je predsednik Za Leskovac zajednio Nenad Zdravković.

-Koja će lista biti najjača pokazaće birači. Mi se takođe nadamo i imamo istu procenu. Nadamo se da će naši prijatelji ako izađu na listi DS, SSP i Srce kao i grupa građana gospodina Rangelova koji je prikupio potpise biti naši saradnici u postizbornoj koalicijama, ukoliko su oni za to raspoložni – naglasio je Nenad Zdravković.

Check Also

U ponedeljak kreće prijava za upis mališana u leskovačke vrtiće

Predškolska ustanova “Vukica Mitrović” raspisala je Javni konkurs za prijem dece na celodnevni boravak uPU …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *