Home / DOGAĐAJI / Za kupovinu još 500 seoskih kuća, 500 miliona dinara
hotel bell

Za kupovinu još 500 seoskih kuća, 500 miliona dinara

Za kupovinu još 500 kuća u selima Srbije biće dodeljeno još 500 miliona dinara, najavio je danas ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Krkobabić je, povodom jučerašnje odluke Vlade da usvoji nekoliko programa koji će to omogućiti, naveo da se bez odlaganja nastavlja sa dodelom kuća, minibuseva i manifestacijama susreti sela, najavivši da uskoro slede i programi vezani za zadrugarstvo, domove kultura i podršku privrednim aktivnostima.

Prema njegovim rečima, ovo je pravi odgovor na brojne zahteve i ogromno interesovanje ljudi koji svoju budućnost vide u selima Srbije.

Vlada je juče usvojila Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije za 2022. godinu, za koji je izdvojeno 500 miliona dinara.

Takođe, usvojena je i Uredba o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije za 2022. godinu, za koji je u ovoj godini opredeljeno 120 miliona dinara.

Vlada je usvojila i Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ za 2022. godinu, za koji će biti izdvojeno 43 miliona dinara.

Ministarstvo za brigu o selu će u narednom periodu raspisati javne konkurse po ovim programima.

Check Also

Godišnji odmor će vam prijati, samo ako, dok traje, ne brinete o tome šta je bilo i šta će biti: Evo još nekoliko korisnih saveta stručnjaka

Pokušajte da zamislite da se nalazite u balonu i da odozgo gledate sebe i svoje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.