Početna / DOGAĐAJI / Za Beč švercovala 75 neprijavljenih zlatnika
hotel bell

Za Beč švercovala 75 neprijavljenih zlatnika

Carinici su u saradnji sa policijom 11. avgusta 2019. godine na aerodromu “Konstantin Veliki“ u Nišu sprečili pokušaj jedne putnice da iz zemlje iznese 75 neprijavljenih zlatnika.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz Republike Srbije, kada su zlatnici otkriveni u ručnom prtljagu 61- godišnje putnice iz okoline Јagodine koja je trebalo da se ukrca na let za Beč. Međutim, u njenom ručnom prtljagu otkrivene su dve platnene torbice pune dukata sa likom austrijskog cara Franca Јozefa.

U platnenim torbicama nalazilo se ukupno 75 dukata, čija se vrednost procenjuje na oko 9.000 evra. 

Kako putnica nije prijavila zlatnike koje je imala nameru da iznese iz zemlje, oni su zadržani do okončanja postupka koji će biti hitno sproveden, jer se radi o putnici koja ima privremeni boravak u Beču. Zlatnik Franc Јozef spada u dukate kojima se najviše trguje u Evropi, a veoma je popularan i u Srbiji. Dukat se kovao u Austrijskoj kovnici od početka 1852. godine, pa sve do kraja 1915. godine i izdvaja se po visokoj čistoći i velikoj likvidnosti. Pošto je prilično prepoznatljiv, u najvećem delu Evrope lako se može prodati i pretvoriti u novac.

Pogledaj takodje

Pacijenti iz Vlasotinca i Lebana preminuli u leskovačkoj Covid bolnici

Dve osobe preminule su u leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa od posledica infekcije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *