Home / DRUŠTVO / Vulin ponovo marširao sa vojnicima u Nišu
hotel bell

Vulin ponovo marširao sa vojnicima u Nišu

Pripadnici Trećeg bataljona Vojne policije, u okviru redovnih planiranih aktivnosti, izveli su danas u popodnevnim i večernjim časovima kondicioni marš u dužini od 20 kilometara u rejonu grada Niša, u kojem je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Marš je bio prilika da se u izazovnim vremenskim uslovima proveri nivo osposobljenosti pripadnika Vojne policije, a uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije. Marš je realizovan u propisanom vremenu koje iznosi pet kilometara na čas tokom kompletne staze. Po izlasku iz niške kasarne „Knjaz Mihailo“, pripadnici Trećeg bataljona Vojne policije marširali su složenom stazom – kroz urbanu i nenaseljenu sredinu.

Obraćajući se pripadnicima Vojne policije nakon marša, ministar Vulin izrazio je zadovoljstvo što su oni još jednom pokazali koliko su spremni i koliko na njih Srbija može da računa.

– Dokle god je Vojska Srbije spremna, opremljena i motivisana mir je tu. Jaka vojska je najbolji garant mira. Prepoznajući to, država čini sve kako bi poboljšala materijalni položaj pripadnika Vojske Srbije i učinila je modernijom i opremljenijom po pitanju naoružanja i vojne opreme – rekao je ministar Vulin koji je ocenio današnji marš vrlo dobrom ocenom i zahvalio pripadnicima Trećeg bataljona Vojne policije na radu, strpljenju i upornosti.

Prema rečima komandanta Trećeg bataljona Vojne policije majora Stevana Vučića, današnji kondicioni marš je planska aktivnost koja se periodično realizuje.

– Cilj ove aktivnosti je podizanje fizičke kondicije pripadnika bataljona i priprema za realizaciju namenskih zadataka. Marš je realizovan na nepoznatom terenu uz taktičku pretpostavku i to delom na asfaltu, a delom kolskim putem. Danas je sa nama marševao i ministar odbrane Aleksandar Vulin svih 20 kilometara, što nam je predstavljalo posebnu čast i zadovoljstvo, jer je imao priliku da vidi kako vojni policajci izvršavaju zadatke na terenu u realnim uslovima – rekao je major Vučić i istakao da je zadovoljan realizacijom marša, zalaganjem svih pripadnika i postignutim rezultatima.

On je naglasio da će se s realizacijom ovakvih aktivnosti nastaviti i u budućnosti kako bi bataljon bio pripremljen i sposoban za izvršavanje svih namenskih zadataka koji se pred njega postavljaju.

Nakon dolaska na završnu tačku marša, pripadnici Vojne policije su se borbenim oklopnim vozilima vratili u matičnu kasarnu.

Check Also

Danas proslavljamo Svetu braću, Ćirila i Metodija – Dan slovenske pismenosti i kulture

Ćirilo i Metodije, u narodu poznati i kao Sveta braća, bili su braća iz Soluna, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.