Početna / DRUŠTVO / Vulin pisao Vučiću, predlaže da preduzme mere na zaštiti bezbednosti stanovništva – Ovakav zahtev je pravni osnov za uvođenje vanrednog stanja
hotel bell

Vulin pisao Vučiću, predlaže da preduzme mere na zaštiti bezbednosti stanovništva – Ovakav zahtev je pravni osnov za uvođenje vanrednog stanja

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je pismo predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u kojem predlaže preduzimanje mera na zaštiti beezbednosti stanovništva.

– U skladu sa Ustavom Republike Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin, a zbog ugrožene bezbednosti građana Republike Srbije na najvećem delu teritrije naše zemlje, uputio je pismeno predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem zahteva da, u skladu sa ustavnim ingerencijama, preduzme sve neophodne mere na zaštiti stanovništava – javio je večeras RTS u vanrednim vestima putem kajrona i na svom sajtu.

Danas i u nekoliko prethodnih dana sve su učestaliji zahtevi za proglašenje vanrednog stanja ili vanredne situacije kako bi država dobile veće ingerencije, koje bi mogle obuhvatiti i ograničavanje kretanja stanovništva u cilju sprečavanja širenja Korona virusa, ali i zatvaranja državnih granica.

Ministar Aleksandar Vulin je u obraćanju na TV Pink rekao da je sada na predsedniku Srbije da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti sve službe u funkciju života i zdravlja građana.

Vulin je kazao da nakon pojave korona virusa i pored do sada preduzetih mera od strane organa vlasti u Srbiji, a polazeći od dešavanja na globalnom nivou i proglašenja pandemije od strane Svetske zdravstvene organizacije, procena je da bi dalje širenje virusa Kovid 19 moglo značajno da ugrozi zdravlje šire populacije građana i dovelo u pitanje funkcionisanje zemlje i njenih institucija. Iz navedenih razloga rizici i pretnje po bezbednost građana i zemlje zahtevaju preduzimanje hitnih mera iz nadležnosti predsednika – naveo je Vulin.

Pogledaj takodje

Pacijenti iz Vlasotinca i Lebana preminuli u leskovačkoj Covid bolnici

Dve osobe preminule su u leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa od posledica infekcije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *