Home / DRUŠTVO / Vlasotince: Javna rasprava o projektu izgradnje MHE Besko 18. avgusta
hotel bell

Vlasotince: Javna rasprava o projektu izgradnje MHE Besko 18. avgusta

U sredu 18. avgusta u sali bioskopa u Vlasotincu održaće se javna prezentacija i javna rasprava o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje MHE Besko, kompanije Vatergrinenerdži iz Kumareva.

Odeljenje za urbanizam, privredu, zaštitu životne sredine i imovinsko-pravne poslove obaveštava javnost da se uvid u studiju može izvršiti u prostorijama Opštinske uprave u Vlasotincu u kancelariji broj 29, od danas do 18.avgusta, svakog radnog dana od 10 do 11 sati.

Skupština opštine Vlasotince donela je na sednici 18. marta ove godine odluku o zabrani gradnje malih hidroelektrana na svojoj teritoriji, ali je investitor za ovu lokaciju dobio dozvolu u decembru 2019.godine u skladu sa zakonom.

„Investitor je izradio Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu i javna rasprava bila je zakazana za decembar prošle godine, ali je odložena zbog zabrane okupljanja i ponovo je zakazana za 18.avgust. Nakon što bude održana javna rasprava, tehnička komisijadaće svoje mišljenje i nakon toga nadležni organ, odnosno Odeljenje za urbanizam donosi konačnu odluku o davanju ili ne davanju saglasnosti na navedenu studiju – kaže savetnik za zaštitu životne sredine i ruralni razvoj Miloš Radosavljević.

Organizacije, institucije i zainteresovana javnost mogu podnositi primedbe, sugestije i mišljenja na izloženu studiju za vreme trajanja javnog uvida u kancelariji broj 29, kao i u toku javne prezentacije, odnosno rasprave.

Check Also

U Vlasotincu održan treći festival hrane i pića „UKUSI JUGA“

Treći festival hrane i pića Ukusi juga održan je s merom i u skladu sa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *