Početna / DOGAĐAJI / Vlasotince i dalje bez vode, čisti se crpna stanica sirove vode, iz crpilišta dubine 8 metara pesak vade kofama
hotel bell

Vlasotince i dalje bez vode, čisti se crpna stanica sirove vode, iz crpilišta dubine 8 metara pesak vade kofama

Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ Vlasotince saopštilo je da će prekid vodosnabdevanja trajati duže nego što je planirano i da Vlasotinčani nisu dobili jutros, a da se normalizacija stanja očekuje u toku dana.

„Ekipa JKP „Vodovod“ Vlasotince već 14 časova u kontinuitetu čisti crpnu stanicu sirove vode od peska, koji se javio kao posledica prepumpavanja vode direktno iz reke Vlasine od 15.01.2021. godine, s obzirom da je došlo do oštećenja glavnog vodozahvata.

Pošto u crpilištu, dubine osam metara ne postoji ispustni ventil, vađenje peska se vrši kofama, čime je znatno usporen postupak čišćenja.

Očekujemo da ćemo u toku dana izvršiti kompletno čišćenje crpilišta čime će se stvoriti uslovi za nesmetan rad pumpi i uspostaviti redovan postupak prerade i distribucije vode.

Vodosnabdevanje stanovništva će se vršiti iz cisterni. Raspored kretanja cisterni će biti naknadno saopšten“ – navodi se u saopštenju JKP Vodovod Vlasotince,

Pogledaj takodje

Projekat vredan 46 miliona evra za proširenje kapaciteta predškolskih ustanova

Foto: arhiva Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja treba da obezbedi da se skrate liste …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *