Home / DRUŠTVO / Vlasotinačka gimnazija nagradila roditelje
hotel bell

Vlasotinačka gimnazija nagradila roditelje

U vreme kada je neredovno pohađenje nastave učenika srednjih škola jedan od izazova sa kojima se obrazovni sistem bori, primer dece koja nemaju izostanke postaje kuriozitet. Nedavne izmene propisa predviđaju kazne za roditelje čija deca imaju veći broj neopravdanih izostanaka. Međutim, u Gimnaziji “Stevan Jakovljević” u Vlasotincu, odlukom Nastavničkog veća i Školskog odbora, nagrađeni su roditelji Predrag i Danijela Cekić jer njihove ćerke, Ljubinka i Marija, za skoro osam godina pohađanja nastave u ovoj školi nemaju nijedan izostanak, a uz to imaju odličan uspeh i primereno vladanje. Ljubinka je po završetku gimnazije upisala studije srpskog jezika, a Marija je maturantkinja koja na jesen planira da započne studije matematike.

-Kada smo na sedicama analizirali uspeh učenika, premetili smo da sestre Cekić nikada nisu izostale sa nastave. Zato sam sa zadovoljstvom prihvatio predlog kolega da ovog puta nagradimo roditelje jer je očigledno da su Ljubinka i Marija odgovorno ponašanje naučile u porodičanom domu. Ima još takvih primera u našoj školi, ali retkost je da oba učenika dolaze iz iste porodice-  kaže direktor vlasotinačke Gimnazije Živan Šušulić.

Otac Predrag i majka Danijela sa ćerkam bili su počasni gosti škole prilikom proslave dana Svetog Save kada su im uručene knjige i zahvalnica.

 

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.