Home / DOGAĐAJI / Vladika niški Arsenije služio Svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog Georgija u Belom Potoku
hotel bell

Vladika niški Arsenije služio Svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog Georgija u Belom Potoku

U ponedeljak 06. maja 2019. godine, na praznik Svetog velikomučenika Georgija, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški G. G. Arsenije služio je Svetu arhijerejsku Liturgiju u hramu posvećenom ovom Svetitelju u Belom Potoku.

Njegovom Preosveštenstvu sasluživali su: protojereji-stavrofori Milan Nikolić i Radoslav Đorđević, arhijerejski namesnici Leskovački – protojerej Marko Adamović i Dejan Stanković, protonamesnik Goran Mitić, jereji – Srđan Stanojević, Marjan Ristić i Milan Doderević. Domaćini današnje slave bili su Jelena i Srbislav Dragić iz Leskovca.

Preosvećeni Vladika proizneo je ovom prilikom prigodnu besedu, u kojoj je, između ostalog, govorio o Svetom Georgiju koji je bio „jedan od onih koji nije video, a poverovao je“ – podsetivši još jednom na neverovanje samih Apostola kojima se Vaskrsli Gospod javlja i kaže „Blaženi su oni koji ne videše a poverovaše“. Vladika je dalje u svojoj besedi podsetio na žitije ovog velikog Svetitelja.

Hramovi posvećeni Svetom velikomučeniku Georgiju u Eparhiji niškoj se nalaze još i u: Moravcu, Krivom Delu (kapela), Gornjem Brestovcu, Bunuši, Gornjem Barbešu, Kamenici, Petrovcu, Prisjanu, Nišoru i Rožini.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *