Home / Opštine / Vlasotince / VINSKI BAL 2017 Izabrani najbolji vinogradari, vina, pesme i karikature
hotel bell

VINSKI BAL 2017 Izabrani najbolji vinogradari, vina, pesme i karikature

U okviru 32.Vinskog bala, koji je juče počeo u Vlasotincu, proglašeni su pobednici konkursa za najbolje vino, vinogradara, pesmu i karikaturu na temu vina I grožđa.

Najbolje vrhunsko belo vino napravio je Milutin Cakić, drugo mesto pripalo je Branislavu Bidžiću, a treće Draganu Pešiću. U kategoriji autohtono belo vino, najbolje je vino Bratislava Ristića, drugo je vino Milutina Cakića, a treće Dragana Kocića. Vrhunsko crveno vino najbolje je, po oceni komisije, napravio Zoran Popović, drugo mesto pripalo je Branislavu Bidžiću, a treće Petru Pešiću. U kategoriji autohtono crveno vino najbolje je vino Milutina Cakića, drugo je vino Jovana Pečenkovića, a treće Novice Đokića.

Za najbolji vinograd komisija je proglasila zasad Petra Pešića.

Autor najbolje karikature na temu vina I grožđa je Mića Miloradović iz Kragujevca, a najbolju pesmu na istu temu, pod nazivom “Tam’ u Vlasotince” napisao je Milorad Cvetković iz Leskovca. Novina ove godine je konkurs za najbolju pesmu na prizrensko-timočkom dijalektu, gde je za najbolju proglašena pesma pod nazivom “Odi Ranke, žuta tamjanike” autora Tanje Kokotović iz Beograda.

U plivanju za vinsko burence, koje je prvi put ustanovljeno prošle godine, najbrže je plivao 23-godišnji Petar Ranđelović.

-Radim kao spasilac na kupalištu u Vlasotincu, nisan se posebno spremao, ali radio sam celog leta jer moram da budem u formi.  Inače, volonter sam u Crvenom krstu Vlasotince – rekao je Petar koji je, kao nagradu, kući poneo bure do kog je doplivao prvi.

Defile učesnika koji su nastupali u bašti hotela Novi Zemun tradicionalno je krenuo sa platoa ispred zgrade opštine, a u povorci su bile vinogradarske vile, deca Predškolske ustanove “Milka Dimanić”, članovi lokalnih folklornih ansambala i trubači.

Točilo se vlasotinačko vino I degustirala tradicionalna jela koja su spremile vlasotinačke domaćice.

Prvo veče završeno je nastupom Kikija Lesendrića I grupe Piloti koji su skoro dva sata pevali stare I nove hitove. Publika, iako uglavnom znatno mlađa od datuma nastanka pesama, pevala je sve vreme zajedno sa Kikijem, a u jednom trenutku na bini je gitaru uzeo poznati Vlasotinčanin Mlađan Dinkić.

 

IZAĐI MI NA TEGLU – pobednici

Prvog dana Vinskog bala održana je manifestacija Izađi mi na teglu, gde je 14 ekipa pripremalo ajvar, a za najbolji je proglašen onaj koji su pripremile članice ekipe Sve si umem. Njima je kao nagrada pripao  šporet “smederevac”.

-Pobedićemo I 14.oktobra u Soko Banji – poručila je članica pobedničke ekipe Miljana Išljamović koju je žiri proglasio “kraljicom ajvara”.

Manifestacija Izađi mi na teglu se četiri godine održava s jeseni u gradovima Srbije, a Vlasotince je bilo prva ovogodišnja destinacija.

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Check Also

U Jablaničkom okrugu još 8 pozitivnih na Korona virus

Prema poslednjim podacima ZZJZ Leskovac u prethodna 24 časa Od 167 rezultata (od toga za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.