Home / DOGAĐAJI / Veliko interesovanje mladih Leskovčana za upis u Vojne škole i Akademije
hotel bell

Veliko interesovanje mladih Leskovčana za upis u Vojne škole i Akademije

U Jablaničkom okrugu vlada veliko interesovanje mladih da svoje školovanje počnu ili nastave u Vojno – obrazovnim instutucijama, a podatak koji imamo govori da najveći broj učenika dolazi upravo iz naših krajeva.

Budući polaznici Vojne gimnazije i Akademije koji su danas svečano ispraćeni na svoje školovanje su Tea Marković učenica OŠ „Vožd Karađorđe“ koja je 5 u Srbiji, na rang listi po broju bodova za Vojnu gimanziju i Stefan Cvetković koji je svoje srednje vojno obrazovanje završio i koji nastavlja dalje školovanje na VMA. Njih smo ovom prilikom pitali otkuda interesovanje za ovaj poziv, i šta je bio motiv za upisivanje i odabir.

„Školovanje u vojnoj gimnaziji pomoćiće mi da steknem sva potrebna znanja i veštine kako bi uspešno nastavila školovanje na Vojnoj akademiji ili Vojno – medicinskoj akademiji. Ovaj poziv sam odabrala zato što volim svoju zemlju – ističe Tea.

Stefan Cvetković iz Vlasotinca, dosadašnji učenik Vojne gimnazije u Beogradu, a budući kadet Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, ističe da mu je dosadšnje školovanje omogućilo da stekne znanja koja su mu neophodna za dalje školovanje ali i prijatelje koje će imati ceo život,

„Nastavak školovanja na VMA, za mene je bio logičan izbor s obzirom da sam završio Vojnu gimnaziju. Prijemni nije bio nimalo lak, ali uporan trud i rad se na kraju isplatio. U toku svog školovanje stekao sam puno prijatelja koje ću imati za ceo život – ističe Stefan.

Ove godine u vojnim školama iz grada Leskovca primljeno je 18 kandidata, iz opštine Vlasotince i Lebane po 5 kandidata, opštine Medveđa 3 kandidata i iz opštine Bojnik 1 kandidat. 

Check Also

Raspisan javni poziv za interno raseljena lica

Grad Leskovac – Savet za migracije – Komisija za izbor korisnika za poboljšanje uslova stanovanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *