Home / DRUŠTVO / Veliko interesovanje Leskovčana za „odmor uz vaučere“
hotel bell

Veliko interesovanje Leskovčana za „odmor uz vaučere“

Zlatibor i četiri banje, najtraženije su destinacije u ovogodišnjoj akciji ‘’Odmor u Srbiji’’ ili popularnije ‘’odmor uz vaučere’’, a najveće interesovanje za ovu vrstu subvencija pokazali su stanovnici Beograda, Leskovca, Niša, Pančeva i Novog Sada.

Do polovine aprila, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija podneto je 120.000 prijava za subvencionisano korišćernje godišnjeg odmora u Srbiji, što je maksimalan broj u okviru predvidjenih sredstava za ovu godinu. Time je akcija za vaučere završena pre roka, što potvrdjuje da je ova mera podsticaja domaćeg turizma, uspešno realizovana I petu godinu zaredom.

U ovoj godini je za vaučere, iz budžeta Republike Srbije, ukupno izdvojeno 600 miliona dinara, što je više od prvobitno opredeljenih sredstava, jer su, zbog velikog interesovanja građana, naknadno izdvojena sredstva za dodatnih 20.000 vaučera.

Najtraženije destinacije bile su Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sijarinska banja i Ribarska banja, dok su najveće interesovanje za ovu vrstu subvencionisanog odmora pokazali stanovnici Beograda, Leskovca, Niša, Pančeva i Novog Sada.

Među građanima zainteresovanim za korišćenje vaučera, najviše je bilo penzionera – više od polovine,  slede zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara – oko 33 procenta i nezaposlena lica nešto više od 1o posto.

U 2017.oj godini podeljeno je 91.907, a u prošloj 100.000 vaučera, a što potvrdjuje da interesovanje građana za ovu nacionalnu akciju konstantno raste.

S.Ć.

Check Also

Film Nebojše Ilića Ilketa „Nije važno odakle sam“ najbolji regionalni turistički film na međunarodnom festivalu na Palama

Na jubilarnom 15. međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkog filma „Jahorina film festival“, završenog sinoć na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *