Home / DRUŠTVO / Velika ulaganja u Mesnu zajednicu „Moša Pijade“ u Leskovcu – Sledeće godine asfaltiranje ulice „Devet Jugovića“ i uređenje dela puta prema vrhu Hisara
hotel bell

Velika ulaganja u Mesnu zajednicu „Moša Pijade“ u Leskovcu – Sledeće godine asfaltiranje ulice „Devet Jugovića“ i uređenje dela puta prema vrhu Hisara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović posetio je danas sa saradnicima Mesnu zajednicu Moša Pijade gde su predstavljeni rezultati rada u prethodnom periodu.

Kratku retrospektivu urađenog dao je predsednik Mesne zajednice Predrag Momčilović koji je uz podršku Grada istakao i veliko učešće stanovnika ovog dela grada koji se rado uključuju u aktivnosti ove MZ.

– Ovo je jedna od najvećih mesnih zajednica sa 6.000 stanovnika. Zalaganjem aktuelnog gradskog rukovodstva na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanović u prethodnom periodu urađeno je puno. Posebno bih istakao velika ulaganja u školu Kosta Stamenković, gde je urađena kompletna fasada, zamenjena stolarija, rekonstruisan teren i školsko dvorište – rekao je Predrag Momčilović i istakao veliki broj investicija u infrastrukturu u ovom delu grada – Ponos Mesne zajednice predstavlja park „Devet Jugovića“ koji je kompletno uređen, ali i meštani koji se aktivno uključuju u brojne akcije.

Savet MZ Moša Pijade ima izuzuzetnu saradnju sa Udruženjem penzionera.

– Imali smo izuzetnu saradnju sa mesnom zajednicom i uspeli smo da sprovedeno sve akcije koje smo planirali, uključujući i pripreme za akcije podele pomoći ugroženim penzionerima – rekao je Milisav Stanković, doskorašnji predsednik Mesnog odbora Udruženja penzionera u ovoj mesnoj zajednici.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je u svom obraćanju medijima istakao da je u prethodnom periodu urađeno mnogo više nego u mandatima prethodnih vlasti.

– Ova mesna zajednica je specifična, sa školom Kosta Stamenković gde je urađeno puno toga od staze Dane Korica, preko streljane do fasade, stolarije, dvorišta i terena. Tu je i Niveino igralište, prelepi vrtić koji sam otvorio u prisustvu ambasadora iz 9 zemalja. Tu je i klinika doktora Stojkovića koja je napravljena za vreme našeg mandata, našeim trudoim, našim zalaganjem, klinika za lečenje steriliteta koja uspešno radi i poboljšava populacionu sliku ne samo našpeg grada već i čitave Srbije, što je odlična stvar jer sve ovo što radimo radimo zbog dece i njihove budućnosti. U ovoj mesnoj zajednici je i jedna od ve najveće biciklističke staze u gradu, poboljšano je i snabdevanje građana novim prodavnicama. Ovde smo otvorili i vrtić, koji je stradao u požaru, ali očekujem da ga uskoro posle renoviranja ponovo otvorimo. Zahvaljujemo članovima Saveta Mesne zajednice na uloženom trudu, na akcijama koje su organizovali kako bi poomogli sugrađanima. Ova mesna zajednica je jedan od lidera na teritoriji grada i primer drugima. Želim da najavim da ćemo sledeće godine rekonstruisati ulicu Devet Jugovića koja će biti asfaltirana, a kockom će biti uređen deo puta prema vrhu Hisara. U planu je i postavljanje novih toaleta, jedan će biti u podnožju Hisara i još jedan kod ulice Devet Jugovića i to su planovi za sledeću godinu – najavio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović

Check Also

Večeras u Leskovcu počinju susreti “Joakim Vujić“

Festival koji nosi ime pionira srpskog pozorišta, Joakima Vujića, održava se po 57. put, a …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *