hotel bell

Vasilije, Jakov i Petar prve trojke u ovoj godini u Leskovcu

Vasilije, Jakov i Petar, uveselili su jučerašnji dan upošljenicima odeljenja Ginekologije, Opšte bolnice Leskovac.

A razloga za slavlje u ovoj ustanovi s obzirom da su prve trojke u ovoj godini, ali i u okviru porodice Jović svakako da ima. Posle višegodišnje borbe sa sterilitetom Anita Jović iz Stajkovca nadomak Vlasotinca, donela je na svet trojicu dečaka od po 2 kilograma.

Da sve prođe kako treba pobrinuo se doktor Zoran Cakić, sa timom lekara, koji je ovom prilikom za Dnevnik juga govorio o vođenju ovakve vrste trudnoće ali i o porodu.

„Što se tiče trudnoće sa trojkama retkost je da se tako nešto u Leskovu desi dve godine uzastopno. Prošle godine je bila jedna porodilja iz normalne trudnoće i evo sad prve trojke u ovoj godini. Kod trudnoće sa tri ploda je uvek problem iznošenje trudnoće, jer materica je prerasla i može da dođe do prevremenog porođaja, kao što je slučaj bio juče kod Anite. Konzilijarno sa pedijatrima i timom lekara smo doneli odluku da u svet uvedemo ovu trojicu mališana, koji su trenutno u inkubatoru ali su stabilno. Kod trojki je neophodan carski rez jer ne postoji drugačiji način, i što se tiče ovakve vrste porođaja uvek se bojite, pošto su deca ranije rođena, kako će disati, i zato su tu i bili pedijatri koji su pomno posmatrali. Na svu sreću sve je prošlo kako treba – zaključuje doktor Cakić.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор