hotel bell

Užičanke prejake za “Leskovac“: Ovo je prvi poraz lidera

Gošće su potpuno zasluženo odnele bodove iz Leskovca, nakon ubedljive pobede od 3:0, po setovima 25:18; 25:10; 25:23. I porazi su sastavni deo sporta i nije sramota izgubiti od boljeg, a ekipa “Jedinstva“ je večeras to definitivno bila

Od prvog minuta susreta, Užičanke su pokazale da su došle da ostave srce na parketu, nadigraju i pobede, do sada nepobedivog domaćina. I uspele su, a radost kojom su proslavile trijumf, jasno govori o tome koliko su bile motivisane.

S druge strane, odbojkašice “Leskovca“ su, u prvom setu donekle, a u drugom samo na početku, uspevale da pariraju raspoloženom protivniku. Dokaz da ovo nije bilo njihovo veče je i činjenica da su treći deo igre, u kome su vodile sve do samog kraja, ipak izgubile.

Trener Vladan Šaraba ne nudi alibi, ali ima objašnjenje za ovakav epilog meča:

– Protivnice su apsolutno zaslužile pobedu, a to što smo se mi, u trećem setu “probudili“, bilo je samo prividno i bilo je daleko od ozbiljnije pretnje, a kamoli od pobede. Igrali smo u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima. Ponavljam da je utakmicu dobila bolja ekipa u svim elementima, ali moram da kažem da smo ove nedelje imali mnogo problema sa virusima, povredama, ukočenjima i drugim nedaćama. Mnogo je kad se s tim muči jedna ili dve igračice, a kod nas je bilo šest. Bili smo potpuno “osakaćeni“ i sa treningom i sa energijom. Nismo bili na maksimumu, a kad je situacija takva, možda nekako možete da se provučete protiv slabijeg rivala, ali u duelu sa ravnopravnim ili boljim od sebe, gotovo nikako.

Treba reći i da su Leskovčanke davale sve od sebe i maksimalno se borile za svaku loptu, ali su večeras protiv sebe imale mnogo protivnika.

Uprkos prvom porazu “Leskovac“ je sačuvao lidersku poziciju, ali prednost nad drugoplasiranim, više nije tako ubedljiva.

U sledećem kolu, a ono je na programu u petak, Leskovčanke gostuju poslednjeplasiranoj “Rodi“ u Beogradu. Šaraba opominje da se, bez obzira na trenutni plasman, radi o kvalitetnoj ekipi, sa dugačkom klupom, ali se nada da će njegove devojke večerašnji poraz ostaviti iza sebe i dokazati da nisu slučajno lider Prve lige.

Check Also

Gran pri “Mali Joakim“ dobilo šabačko pozorište: Leskovačkom “Razmaženom princu“-tri nagrade

Predstava “Crvenkapa i dragi Vuk“, u izvođenju ansambla šabačkog teatra, izdvaja se svojom duhovitošću, zaokruženošću …

Оставите одговор