Home / DRUŠTVO / Uskoro javni pozivi firmama koje menjaju stolariju i građanima: I Leskovac aplicirao za sredstva
hotel bell

Uskoro javni pozivi firmama koje menjaju stolariju i građanima: I Leskovac aplicirao za sredstva

Prva faza Programa za unapređenje energetske efikasnosti, završena je pre nekoliko dana, kada je istekao rok lokalnim samoupravama za prijavljivanje na konkurs. Među 88 gradova i opština, koji su aplicirali za sredstva Ministarstva rudarstva i energetike, je i Leskovac.

Kako je nedavno izjavio gradonačelnik Goran Cvetanović, grad Leskovac će učestvovati u svim programima i projektima, kojima se obezbeđuje poboljšanje uslova života građana, a unapređenje energetske efikasnosti kroz zamenu stolarije, izolaciju zgrada i porodičnih kuća, zamenu krovova i individualnih ložišta, svakako je značajna vrsta podrške svakom žitelju Leskovca.

Na nedavno okončani konkurs Ministarstva rudarstva i energetike javilo se 88 lokalnih samouprava, od kojih je većina, osim novca, pripremila i kompletnu dokumentaciju. Prema rečima ministarke Zorane Mihajlović, sada je sve na gradovima i opštinama, koji će uskoro da raspišu dva javna poziva: jedan za firme, koje se bave zamenom stolarije, uz jasan kriterijum da sada nema povećanja cena. “Proći će“ samo preduzeća sa kvalitetnom robom, po realnim cenama. Drugi javni poziv biće usmeren ka građanima i stambenim zajednicama da učestvuju u projektu sa 50 odsto sredstava, dok drugu polovinu obezbeđuju država i lokalne samouprave.

Mihajlović je rekla da se raspisivanje javnih poziva očekuje za 15-ak dana i tokom juna, ali dodala da ove godine neće biti novca za sve. Program je oročen na duži period, a već naredne godine, za ove namene biće opredeljeno 100 miliona evra, najavila je ministarka.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *