Home / DRUŠTVO / Uručene nagrade Srpskog lekarskog društva
hotel bell

Uručene nagrade Srpskog lekarskog društva

Srpsko lekarsko društvo dodelio je nagrade i priznanja za rad u prethodnoj godini.

Povelju SLD dobio je dr Miomir Prokopović, a pored ostalih nagrađen je i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, a posthumno ptiznanje namenjeno je i bivšoj načelnici Infekcinog odeljenja Opšte bolnice Leskovac dr Dušanki Živković.

Na početku sastanka predsednik leskovačke podržnice SLD dr Milan Petrović istakao je da su glavni povod okupljanja upravo nagrade koje je na predlgo podržnice dodelilo Srpsko lekarsko društvo.

U ime nagraženih obratio se gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je posebno istakao zahvalnost zaposlenima u zdravstvenom sistemu u ovom periodu borbe protiv epidemije Korona virusa.

– Dobitnik sam mnogih priznanja i nagrada u mnogim sferama delovanja i postupanja. Samo u tekućoj godini pripala mi je Svetosavska nagrada, kao jedinom gradonačeniku u Srbiji, zatim nagrada Kapetan Miša Anastasijević, za razvoj Srbije. Ponosan sam na sve njih, međutim, moram da priznam da su mi najdraže su nagrade dodeljene od strane kolega, zato sam neizmerno počastvovan što se danas nalazim među dobitnicima priznanja Srpskog lekarskog društva. Čestitam svim kolegama koji su se danas našli na listi dobitnika. Drago mi je što vidim ćerku koleginice Živković i čestitam na snazi da u ime majke preuzmete priznanja koja je svojim radom, zalaganjem i energijom to i zaslužila. Stručnost, posvećenost poslu i predani rad sa pacijentima zaposleni i rukovodstvo bolnice su se pokazali naročito nakon brzog formiranja kovid centra u našem gradu. Dva dana je bilo dovoljno ovim ljudima da premeste pacijente i organizuju rad kovid bolnice, radili su tokom dana i noći da sve pripreme. Zahvaljujući tome uspeli su da adekvatnu negu pruže pacijentima kojih je više od 3500 hospitalizovanih od početka rada kovid centra – rekao je Goran Cvetanović i naglasio da bi pružanje zdravstvenih usluga bilo na adekvatnom nivou potrebni su savremena aparatura i adaptirane prostorije.

Pored gradonačelnika Cvetanovića, ovogodišnji dobitnici nagrada Srpskog lekarskog društva su i dr Miomir Proković – povelja, dr Milan Petrović – diploma, dr Radomir Mitić – diploma, dr Goran Stanojević – diploma, dr Dušanka Živković – diploma, dr Biljana Ljubić – zahvalnica, dr Suzana Cvetković – zahvalnica, dr Vanja Ilić – zahvalnica, dr Nela Milenković – zahvalnica i dr Bojan Stanković – zahvalnica.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *