Home / DRUŠTVO / Uređenje ulice Moše Pijade u centru Leskovca
hotel bell

Uređenje ulice Moše Pijade u centru Leskovca

Radove na rekonstrukciji trotoarskih površina u ulici Moše Pijade u centru Leskovca danas je obišao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović sa saradnicima.

Radovi na uređenju ove ulice počeli su trotoarom koji je bio u najlošijem stanju, a u planu su radovi kojima će u ovoj i sledećoj godini ova ulica biti u potpunosti rekonstruisana.

Radovi se u ovom trenutku izvode od raskrsnice sa ulicom Kosta Stamenković do raskrsnice sa ulicom 7. juli. Pomenuti radovi finansirani su iz budžeta grada Leskovca sa 9,9 miliona dinara i biće izvedeni na površini od oko 3000 metara kvadratnih. Izvođač radova je „Perica Jović preduzetnik AB KOP“ iz Vlasotinca. Rok za završetak radova je 90 kalendarskih dana.

– Postojeći trotoari i pešačke površine na prostoru na kom se sada nalazimo su bili u izuzetno lošem stanju, sa neravninama, pukotinama i izbočinama zbog različitih raskopavanja i intervencija i zbog protoka vremena jer su urađeni davno. S obzirom na to da je ova deonica izuzetno prometna, sanacija trotoarskih površina doprineće, pored lepšeg i modernijeg izgleda samog centra grada, i bezbednosti pešaka. Sa ponosom mogu istaći činjenicu da grad Leskovac, pored novih kolovoza krase nove i savremene trotoarske površine, koje preovladavaju nad starim, neuređenim i oštećenim trotoarima. U našem gradu su trotoarske površine uređene na ukupnoj površini od 29.515 metara kvadratnih i Grad je za te namene izdvojio 91 milion dinara. Ovo je najstroži centar grada, dugo se čekalo i evo, u narednih 90 dana možemo da očekujemo da će i ovaj deo grada da zasija potpuno novim sjajem. Tu je OŠ Josif Kostić koja je u potpunosti renovirana i adaptirana, da nam je Parohijski dom i konak renovirani, ulice i trotoari su u tom delu grada uređeni, nove stambene jednice su tu izgrađene – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

O radovima je govorio i Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja, koje je izradilo i projekat.

– Ono što je cilj jeste da se urede pešačke površine, radi se zamena baštenskog ivičnjaka, ugrađuje se novi tampon i behaton ploče koje imaju završni sloj od granitnog posipa, a inače su dimenzije 10h10, 10h20 i 30h30. Trotoari će biti uređeni i sa jedne i sa druge strane kolovoza – istakao je Nikolić.

Trenutno se u gradu uređuju i trotoari na Bulevaru Nikole Pašića, kao i na putu Leskovac-Vučje.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.