hotel bell

Ulica Moše Pijade, prema trgu, biće pešačka zona: Parkiranje samo za dostavna vozila

Popoločavanjem kolovoza i trotoara u ostatku ulice Moše Pijade, strogi centar grada dobio je potpuno drugačiji izgled, a po svemu sudeći, u ovoj saobraćajnici, koja vodi do gradskog trga, biće zabranjeno parkiranje, osim kratkotrajnog, i to dostavnim vozilima

Od raskrsnice sa ulicom Koste Stamenkovića, do gradskog trga, rekonstruisano je 1.800 kvadrata kolovoza i trotoara, što je koštalo 9,4 miliona dinara.

– Postavljanje behaton ploča na kolovoz, dalo je ovom prostoru posebnu estetiku. Uređenjem čitave ulice, centar Leskovca je dobio izgled kakv dolikuje jednom modernom gradu, koji se razvija u skladu sa potrebama svojih stanovnika. Ako sagledamo čitav prostor, od crkve do trga, dobili smo skoro 5 hiljada popločanih kvadrata, a ulica je potom oplemenjena postavljanjem kanti za smeće, klupa i postavljanjem zasada trave na zelene površine. Nastavićemo i dalje sa uređenjem svih delova grada, jer nam je zajednički cilj da se Leskovac svakim danom menja na bolje, da bude sve lepši, prilagođen potrebama njegovih stanovnika.

Radove je uspešno izvelo preduzeće “AB kop“ iz Vlasotinca, a projektom je predvišeno da pomenuti prostor bude pešačka zona, sa mogućnošću kratkotrajnog parkiranja vozila za dostavu.

– I trotoari i kolovoz su, u ovoj ulici, bili u lošem stanju i zahtevali intervenciju. Na trotoarima su behaton ploče, debljine 6 santimetara, a na kolovozu ploče “duplo T“, debljine 8 santimetara, preko kojih može da se odvija saobraćaj. Urađeno je nivelisanje, rešeno odvonjavanje, podizanje šaht poklopaca i postavljanje slivnih rešetki, podsetio je direktor JP “Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić.

Drvored je orezan, kako bi se “omladio“na proleće, a ulica je dobila i urbano osvetljenje.

Check Also

Isplaćena jednokratna pomoć porodiljama

Danas je iz gradskog budžeta na ime jednokratne pomoći porodiljama isplaćen iznos od 980.000 dinara. …

Оставите одговор