hotel bell

Uhapšeno 10 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja je prevezla više od 400 migranata preko srpskog – bugarske granice

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, na teritoriji Bačke Palanke, Rume i Pećinaca, uhapsili 10 članova organizovane kriminalne grupe, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uhapšeni su N. J. (2000), S. R. (1990), S. D. (1984), M. G. (1983), J. N. (2004), kao i V. Đ. (1995), V. J. (1994), D. Č. (1995), Z. S. (2003) i O. Đ. (1996). Krivičnom prijavom za isto krivično delo biće obuhvaćeni i S. N. (1998) i P. M. (2000), koji su odranije u pritvoru.

Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je predvodio S. N., od sredine septembra do sredine oktobra 2022. godine, uz novčanu naknadu, prevezli najmanje 400 iregularnih migranata iz Bugarske u Srbiju, a potom u Beograd, u cilju njihovog daljeg ilegalnog transporta ka zemljama Evropske unije.

Oni su, kako se sumnja, novac stečen izvršenjem krivičnog dela međusobno delili u zavisnosti od zadatka koji su imali.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih policija je pronašla 3.400 evra, tri automobila, kao i više mobilnih telefona i SIM kartica.

Takođe, u okviru iste akcije, uhapšena je i S. I. (1983) u čijem stanu su na teritoriji Pećinaca pronađena tri pištolja. Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, određeno joj je zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

Desetoro uhapšenih će, uz krivičnu prijavu, biti privedeno Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Check Also

Ništa od revanša: “Dubočica“ nije mogla do potpunog preokreta protiv gostiju iz Prokuplja

Leskovčani su večeras, pred svojom publikom, od “Topličanina“ poraženi gotovo na identičan način kao jesenas, …

Оставите одговор