Učenici Trgovinsko ugostiteljske škole još jednom pokazali svoje umeće ovoga puta u pripremi zdrave hrane

Učenici Trgovinsko ugostiteljske škole, još jednom su pokazali svoje kulanrsko umeće.

Još jednu sjajnu aktivnost pokrenuli su učenici II-3 obrazovnog profila Kulinarski tehnicar u saradnji sa profesorima Trgovinsko ugostiteljske škole Mirjanom Dinčić, Snežanom Mitić, Dejanon Trakom i Miljanom Ilić obradivši medjupredmetnu temu: “Ishrana i fuzicko zdravlje”.

Tema je obrađena kroz cetiri stanovista, korelacijom izmedju predmeta hemija, biologija, fizicko vaspitanje i kuvarstvo. Ucenici su tokom realizacije ove teme imali mogucnost da svoja predhodna znanja unaprede novim informacijama, sagledaju svoje trenutne zivotne navike i kriticki se postave prema njima, upoznaju sa posledicama nepravilne ishrane i fizicke neaktivnosti.

Učenici su pripremili zdrav obrok: potaž od brokolija, moravsku salatu, poširanu pastrmku sa dalmatinskim prilogom, integralni hleb i dezert tart od limuna. Realizacijom ove medjupredmetne korelacije stvorena je dobra osnova da se učenici, u okviru svog stručnog osposobljavanja, uvek vode osnovnim principima zdrave ishrane.

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *