Učenici Trgovinsko ugostiteljske škole, još jednom su pokazali svoje kulanrsko umeće.
Još jednu sjajnu aktivnost pokrenuli su učenici II-3 obrazovnog profila Kulinarski tehnicar u saradnji sa profesorima Trgovinsko ugostiteljske škole Mirjanom Dinčić, Snežanom Mitić, Dejanon Trakom i Miljanom Ilić obradivši medjupredmetnu temu: “Ishrana i fuzicko zdravlje”.
Tema je obrađena kroz cetiri stanovista, korelacijom izmedju predmeta hemija, biologija, fizicko vaspitanje i kuvarstvo. Ucenici su tokom realizacije ove teme imali mogucnost da svoja predhodna znanja unaprede novim informacijama, sagledaju svoje trenutne zivotne navike i kriticki se postave prema njima, upoznaju sa posledicama nepravilne ishrane i fizicke neaktivnosti.
Učenici su pripremili zdrav obrok: potaž od brokolija, moravsku salatu, poširanu pastrmku sa dalmatinskim prilogom, integralni hleb i dezert tart od limuna. Realizacijom ove medjupredmetne korelacije stvorena je dobra osnova da se učenici, u okviru svog stručnog osposobljavanja, uvek vode osnovnim principima zdrave ishrane.