Home / DRUŠTVO / U Vranju održana javna rasprava o budžetu za 2019. godinu
hotel bell

U Vranju održana javna rasprava o budžetu za 2019. godinu

U velikoj sali Skupštine grada održana je javna rasprava o Nacrtu budžeta za 2019. godinu, kojoj su prisustvovali gradonačelnik dr Slobodan Milenković, službenici relevantnih službi Gradske uprave, predstavnici mesnih zajednica, privrednici i građani.

,,Ova javna rasprava organizovana je sa ciljem da saslušamo sve predloge i sugestije prisutnih na Nacrt budžeta za narednu godinu, jer je neophodna i potrebna stalna komunikacijasa građanima u cilju donošenja što boljih odluka. Sledeće godine planirana je realna projekcija budžeta u iznosu od 2 milijarde i 100 miliona dinara, a ta sredstva grad obezbeđuje iz sopstvenih prihoda i transfera. Ukoliko bude dodatnih priliva, taj iznos će biti veći. Po Zakonu o budžetskom sistemu u obavezi smo da do 20.decembra 2018. godine usvojimo Odluku o  budžetu za narednu godinu.“, rekao je Bojan Kostić, gradski većnik za budžet i finansije.

Na raspravi su razmatrani kapitalni projekti koji su započeti u ovoj godini i u planu da se završe u 2019., poput izgradnje obilaznice u Slobodnoj zoni Bunuševac, završetka Pozorišta, izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, realizacije Komunalnog programa na teritoriji grada. Takođe, bilo je reči i o planiranim diskrecionim rashodima za narednu godinu zasocijalnu zaštitu, razvoj poljoprivrede, preduzetništava, finansiranja sportskih klubova i udruženja građana. Takođe, prezentovani su i planovi za lokalnu poresku politiku u 2019. godini.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.