Home / DRUŠTVO / U Vlasotincu održan okrugli sto na temu borbe protiv vršnjačkog nasilja
hotel bell

U Vlasotincu održan okrugli sto na temu borbe protiv vršnjačkog nasilja

Povodom Međunarodnog dana nestale dece, sa okruglog stola posvećenog borbi protiv vršnjačkog nasilja, održanog u Vlasotincu, poslata je poruka o potrebi da se svi činioci društva uključe u prevenciju nasilja.

-Opština Vlasotince sproveće u delo inicijativu za formiranje Koordinacionog tela za borbu protiv vršnjačkog nasilja. Cilj nam je da predupredimo nasilje među decom i da radimo na povećanju stepena poverenja između institucija, s jedne strane i dece ,sa druge strane. Izazovi u njihovomodrastanju dece su prisutni svuda i mi moramo stalno da budemo „budni“ i da brinemo o njima – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Predsednik Udruženja Bezbedno dete Jelena Đokić naglasila je da nisu toliko važnibrojevi slučajeva nasilja, već kako kao društvo postupamo u tim situacijama, a Igor Jurić, ispred Centra za nestalu i zlostavljanu decu dodao je da statistika koja beleži veći broj slučajeva može da znači da se u nekoj školi dobro radilo na rešavanju problema.

-Mi godinama u Vlasotincu nailazimo na dobar prijem za sve aktivnosti koje se tiču bezbednosti dece i s ponosom ističem da je Vlasotince centar ovog dela Srbije po pitanjuformiranja koordinacionog tela za sprečavanje nasilja u osnovnim i srednjim školama – rekao je Jurić.

Nakon uvodnih izlaganja, predstavili su se i budući članovi pomenutog koordinacionog tela, koje su institucije i organizacije iz kojih dolaze delegirale za rad u njemu. Odluka o formiranju tela treba da bude usvojena na sednici Skupštine opštine Vlasotince.

Check Also

Izmena režima saobraćaja u centru grada zbog manifestacije „Leskovački karneval“

Zbog održavanja manifestacije „Karneval Leskovac“, a na osnovu Rešenja o privremenoj izmeni režima saobraćaja, privremeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.