U Vlasotincu obeležen Svetski dan civilne zaštite

Radnim sastankom, Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince obeležio je Svetski dan civilne zaštite, 1.mart.

U Republici Srbiji civilna zaštita je bliže uređena Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.

-Skupština opštine Vlasotince je krajem 2021. godine donela Odluku o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na svojoj teritoriji. U 2022. godine završen je proces formiranja jedinica civilne zaštite opšte namene (jačine voda) i specijalzovane jedinice za uzbunjivanje (jačine odeljenja). Iz budžeta opštine u 2023. godini, za potrebe opremanja jedinica civilne zaštite, izdvojena su sredstva u iznosu od 3.7 miliona dinara. Kupljeno je jedno terensko motorno vozilo, kao i deo opreme – rekao je zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije i zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić. On je dodao da će se nastaviti sa nabavkom potrebne opreme za ovaj sektor.

Prvi mart se od 1990.godine, u celom svetu, obeležava kao Svetski dan Civilne zaštite, na osnovu odluke Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite.

Check Also

U četvrtak bez struje “pola” Leskovca

Elektrodistribucija Leskovac najavila je za četvrtak nastavak radova na elektro mreži. “Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *