Home / DRUŠTVO / U Vlasoitncu održan turnir u šahu u okviru Svetosavske nedelje
hotel bell

U Vlasoitncu održan turnir u šahu u okviru Svetosavske nedelje

U okviru obeležavanja Svetosavske nedelje u OŠ „8.oktobar“ 23. januara održan je svetosavski turnir u šahu. Za učešće u ovoj drevnoj sportskoj igri vladalo je veliko interesovanje, učestvovalo je preko 70 učenika svih razreda kao i nastavnika. Turnir je trajao skoro celo popodne a pored zvaničnih partija organizovani su i revijalni mečevi u kojima su učenici odmeravali svoja znanja i umeća među sobom ali i u igri sa nastavnicima.

U kategoriji najmlađih, učenika 1. i 2. razreda Marko Stanković 2/3 je bio bolji od Ognjena Zlatkovića 2/3 u finalu i zauzeo prvo mesto. Nešto stariji, učenici 3. i 4. razreda nisu mogli protiv vlasnika više medalja sa republičkih i međunarodnih takmičenja Mihaila Momčilovića 4/1 koji je opravdao ulogu favorita. Drugi je bio Luka Veličković 3/2 a treći Nemanja Cekić 4/1. U kategoriji učenika 5. i 6. razreda prvo mesto osvojio je Martin Kuculović 5/3, drugo Marko Milenković 5/5 i treće Mihajlo Marković 5/5. Filip Milenković 7/2 bio je najbolji u kategoriji učenika 7. i 8. razreda. On je u finalu bio bolji od Alekse Milosavljevića 8/3. Velika borba bila je vođena i u meču za treće mesto u ovoj kategoriji između Stefana Ranđelovića 7/1 i Veljka Ristića 8/4 u kome je kao pobednik izašao Veljko. Taj meč je ujedno bio i poslednji u zvaničnom delu turnira.

Nastavnici koji su bili zaduženi za realizaciju samog turnira, i koji su se svojski potrudili da sve protekne u najboljem redu ipak su našli malo slobodnog vremena da odigraju svoje mečeve u kategoriji seniora. U toj kategoriji najbolji je bio Ljubiša Pešić, nastavnik razredne nastave, drugo mesto je osvojio Saša Cvetković, nastavnik engleskog jezika a treće Dušan Valčić, nastavnik matematike.

Rukovodstvo OŠ „8. oktobar“ je obezbedilo diplome i nagrade za najbolje takmičare.

Kako u školi „8. oktobar“ ističu veliku zahvalnost duguju Šahovskom klubu „Vlasotince“ i Predškolskoj ustanovi „Milka Dimanić“ koji su podržali organizaciju ovog turnira.

Izvor: kcvlasotince/vlasina

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.