hotel bell

U Trgovinsko-ugostiteljskoj školi u Leskovcu se održava Republičko takmičenje iz Trgovinskog poslovanja

Na takmičenju učestvuju učenici škola iz Smedereva, Šapca, Čačka, Kikinde, Beograda, Niša, Prijepolja i Leskovca, grada domaćina

U pozdravnom govoru učesnicima, mentorima i predstavnicima lokalne samouprave, direktorka Trgovinsko-ugostiteljske škole, Dragana Ivančević je rekla da je pred đacima lep i veliki zadatak: pokazati znanje iz predmeta Trgovinsko poslovanje i na najbolji način predstaviti sebe, školu i grad iz koga dolaze:

– Ponosni smo na našu učenicu Milicu Rajčić, prvoplasiranu u pojedinačnoj i Anđelu Tasić, sa kojom je pobedila u ekipnom konkurenciji, kao i njihovij profesorki Tatjani Grozdanović, jer se zahvaljujući njihovim uspesima, Trgovinsko-ugostiteljska škola plasirala na državno takmičenje, odnosno izborila organizaciju ovog nadmetanja u znanju. S pravom smo ponosni na sebe, jer smo, potvrdili su to drugi, pravi primer kvalitetetne organizacije nastavno-obrazovnog procesa. Svojim rezultatima na najbolji način promovišemo i grad Leskovac, sa kojim ova obrazovna ustanova ostvaruje saradnju na visokom nivou.

Član Gradskog veća, Žarko Bogatinović je gostima poželeo dobrodošlicu u Leskovac i uspeh na takmičenju:

– Obrazovanje je lokalnoj samoupravi, oduvek bilo i jeste, jedan od prioriteta, zbog čega se za ovu oblast, iz godine u godinu, izdvaja sve više sredstava. Za funkcionisanje 35 obrazovnih ustanova, u budžetu smo opredelili više od milijardu dinara. Trgovinsko-ugostiteljska škola, domaćin današnjeg takmičenja, je ponos našeg grada i verujem da će stvoriti podsticajno okruženje, u kome ćete pokazati svoje znanje i veštine. Drago bi nam bilo da prošetate gradom i upoznate sa delom kulturno-istorijske baštine, a odavde ponesete pozitivne uspomene o gradu i ljudima.

U poznavanju Trgovinskog poslovanja takmiče se, u pratnji svojih mentora, učenici iz Smedereva, Šapca, Čačka, Kikinde, Beograda, Niša, Prijepolja i Leskovca.

Check Also

UPOZORENJE METEOROLOGA: Do nedelje na jugu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na vremenske (ne)prilinike danas i za vikend. Na …

Оставите одговор