hotel bell

U susret Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom u Leskovcu održan drugi Festival kulture OSI

U holu Leskovačkog kulturnog centra, a u susret Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom održan je po drugi put je Festival kulture osoba sa invaliditetom.

U ime lokalne samouprave i predsednika Gorana Cvetanovića obratila se Brankica Stamenković, član Privremenog organa grada Leskovca.

„U nedelju, 3.decembra se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom kada lokalne zajednice širom sveta u prvi plan stavljaju prepoznavanje i vrednovanje raznolikosti, razumevanje i učenje iz iskustava ljudi koji žive sa invaliditetom i svakodnevnu misiju stvaranja društva jednakih prava za sve. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom je samo jedan dan u kalendaru, ali simbolizuje vrednosti i aktivnosti koje se u Leskovcu, gradu koji prihvata i omogućava povoljne uslove za život svim svojim stanovnicima, kontinuirano sprovode. Grad Leskovac je svojim odgovornim pristupom oblasti socijalne zaštite podržava i unapređuje rad udruženja. Za finansiranje i projekata iz oblasti socijalne zaštite izdvojen je 31 milion dinara, a ukupan budžet za ovu oblast u tekućoj godini iznosi čak 412 miliona dinara.“

Marija Lazarević, autor knjige Moja omiljena tetka, dobitnik Oktobarske nagrade grada Leskovca za 2023. godinu i član Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga, uručila je poklon predsedniku Cvetanoviću i gradu Leskovcu čime se zahvalila na podršci i što grad čini pristupačnijim i boljim za osobe za invaliditetom.

Ovaj festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Lokalne samouprave grada Leskovca, dok ga LKC organizuje u saradnji sa ustanovama i udruženjima osoba sa invaliditetom i to: Udruženje distrofičara Jablaničkog okruga, ŠOSO 11. oktobar, Savez slepih i slabovidih, Udruženje MS Jablaničkog okruga.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *