Home / DRUŠTVO / U Srbiji 19 preminulih, skoro polovina u Covid bolnicama na jugu Srbije
hotel bell

U Srbiji 19 preminulih, skoro polovina u Covid bolnicama na jugu Srbije

U poslednja 24 časa u Srbiji je sa Korona virusom preminulo 19 osoba.

Od posledica infekcije Covid 19 do sada su u Srbiji preminule 3.924 osobe.

U prethodna 24 časa zabeležen je novi rast broja novoobolelih. Potvrđeno je 2.080 novih slučajeva Korona virusa, od 13.4888 testiranih osoba.

Od početke epidemije u Srbiji je obolelo 387.206 ljudi.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 4.379 osoba, a na respiratorima je 168 pacijenata.

Stopa smrtnosti je 1,01% u odnosu na broj zvanično potvrđenih slučajeva infekcije ovim virusom.

U COVID CENTRIMA NA JUGU PREMINULO 8 OSOBA

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 211 pacijenata. Kod 168 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 3 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Na žalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U Covid bolnici u Kruševcu, trenutno je hospitalizovan 79 pacijent. Kod 57 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 1 je priključen na aparat za veštačku ventilaciju.

Na žalost, uprkos svim naporima lekara Kruševačke Covid bolnice, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 71 pacijenata. Kod 40 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Na žalost, uprkos svim naporima lekara ZC Leskovac, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

U 2 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno su hospitalizovana 101 pacijenta. Kod 93 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Na žalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

Check Also

Rekonstruiše se pružni prelaz ispred Brestovca, do koga se danas stiže alternativnim pravcima

Sredstva za rekonstrukciju, u iznosu od 2,5 miliona dinara, obezbedili su zajednički preduzeća “Infrastrukture železnice“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *