Home / DRUŠTVO / U porti Svete Trojice održano takmičenje „Vaskršnje dečje radosti“
hotel bell

U porti Svete Trojice održano takmičenje „Vaskršnje dečje radosti“

U porti vlasotinačke crkve Svete Trojice održano je uskršnje takmičenje pod nazivom „Vaskršnje dečje radosti“.

Ovu manifestaciju organizovala su udruženja „Vlasinska vila“ i „Bezbedno dete“ u saradnji sa sveštenstvom vlasotinačke crkve. Deca su imala priliku da se takmiče za najlepše oslikano, najjače i „najbrže“ jaje (hodanje sa jajetom stavljenim na kašiku). Kao posebna kategorija je bio izbor dečjeg crteža na temu najradosnijeg hrišćanskog praznika.
U ime organizatora najpre je sve prisutne pozdravio sveštenik Marko Nikolić, koji je i otvorio manifestaciju.

„Ovo je prvo ovakvo okupljanje, u pandemijskim uslovima, u znaku Vaskrsa. Nadam se da će ova manifestacija prerasti u tradicionalno druženje i da ćemo se i narednih godina uz prisustvo što većeg broja dece, okupljati i družiti“, rekao je između ostalog otac Marko Nikolić.

Prisutni su bili u prilici da uživaju u nastupu crkvenog hora, koji je za ovu priliku izveo pesme u duhu najradosnijeg praznika, praznika kada je život pobedio smrt. Crkveni hor je u formiranju, te je po rečima inicijatora Jovane Nikolić, prilika da se zainteresovani učenici jave.

Najjače jaje je bilo jaje Kristine Kocanović, najbrže jaje je Nine Gligorijević a najlepše je Pavla Živića, koje je oslikano sa motivima vlasotinačke crkve.

Druga kategorija takmičenja bila je izbor najboljeg dečjeg crteža na temu Vaskrs. Žiri koji je predvodila Jasmina Zlatković, istoričar umetnosti za najbolji crtež izabrao je crtež Aleksandre Mitov. Drugo mesto pripalo je Emiliji Stanković a treće Mlađanu Mladenoviću.

Check Also

Besplatne radionice za decu i mlade u Leskovačkom kulturnom centru

Leskovački kulturni centar je juče počeo da realizuje Zimski program radionica za decu i mlade, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *