Home / GRADOVI / Leskovac / U ponedeljak konstitutivna sednica Skupštine grada Leskovca
hotel bell

U ponedeljak konstitutivna sednica Skupštine grada Leskovca

Za ponedeljak u 10:00 časova zakazan je početak konstitutivne sednice Skupštine grada Leskovca.

Posle verifikacije odborničkih mandata, na dnevnom redu će se naći izbor predsednika, zamenika predsednika i sekretara Skupštine grada Leskovca.

Posle konstituisanja lokalnog parlamenta na dnevnom redu će se naći i izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

Prema ranijim najavama, lokalnu vlast će formirati stranke koje su i do sada imale većinu u Skupštini grada Leskovca. Većinu će činiti tri stranke koje su i do sada vršile lokalnu vlast: SNS sa 37 odbornika, SPS 10 i Nova Srbija sa 6 odbornika, a njima će se pridružiti i Romska stranka jedinstvo koja je na izborima kao manjinska lista osvojila 1 odbornički mandat.

Kandidat koalicije za gradonačelnika Leskovca biće dosadašnji gradonačelnik i predsednik Gradskog odbora SNS dr Goran Cvetanović, koji je najavio da će njegov zamenik i u novom mandatu bi dr Dragan Jovanović, takodje iz SNS.

Prema koalicionom dogovoru, mesto predsednika Skupština pripalo je SPS-u, a kandidat socijalista za ovu funkciju biće predsednik Gradskog odbora SPS-a mr Aleksandar Djurović. Za zamenika predsednika Skupštine grada trebalo bi da bude izabran Milun Dinić iz PUPS-a.

Opoziciju će u lokalnom parlamentu predstavljati Jedinstvena Srbija sa 7 odbornika, Socijaldemokratska stranka sa 6 odbornika i Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka koje su na izborima osvojile po 4 odbornička mandata.

Check Also

Besplatne radionice za decu i mlade u Leskovačkom kulturnom centru

Leskovački kulturni centar je juče počeo da realizuje Zimski program radionica za decu i mlade, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *