Početna / GRADOVI / Leskovac / U Pečenjevcu održana tribina o trgovini ljudima
hotel bell

U Pečenjevcu održana tribina o trgovini ljudima

Savet za društvene delatnosti, Unija mladih Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu i Mesni odbor Pečenjevce organizovali su tribinu na temu trgovine ljudima kako bi meštane upoznali sa ovim ozbiljnim problemom 21. veka.

Tribini se odazvao veliki broj meštana koje je zainteresovala ova ozbiljna tema, a organizatori su pokušali da im predoče šta je trgovima ljudima, kako je prepoznati i kako se protiv nje boriti. „Ljudi najčešće misle da se trgovina ljudima dešava uvek drugima, daleko od nas i da nismo lakoverni da u nju upadnemo. Međutim, velika je zabluda i ovom tribinom mi smo želeli da je razbijemo. Takođe, moramo znati da trgovinu ljudima prepoznamo, da budemo dovoljno hrabri da je prijavimo i spremni da joj se suprotstavimo.“ Ovo jesu neke od poruka koje ova tribina nosi.

Tribinu su vodile Ivana Pavlović i Branka Cakić ispred Saveta za društvene delatnosti, Ana Jović ispred Unije mladih i Predrag Momčilović koji se godinama bavi problematikom trgovine ljudima. Prisutni su potom imali priliku da odgledaju film Posmatrači.

Pogledaj takodje

ŽFK „Vučice“ iz Vučja – ponos i budućnost fudbala i ženskog sporta u leskovačkom kraju

Ženski fudbalski klub „Vučice“ iz Vučja ostvario je veliki uspeh plasmanom na finalni turni Kupa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *