hotel bell

U okviru Svetosavskih svečanosti održano takmičenje u plivanju

Jedana od tradicionalnih aktivnosti u okviru Svetosvskih svečanosti jeste i takmičenje učenika u plivanju, koje se danas održalo na bazenima SRC „Dubočica“.

Ovogodišnji domaćin Svetosvskih svečanosti je OŠ „Kosta Stamenković“ koja je i organizator ovog takmičenja.

Takmičenje je otvorio Stefan Kitanović, član Gradskog veća. On je istakao značaj sporta u razvoju dece, kroz koji se uče fer-pleju, takmiče, ali i zabavljaju.

„Grad Leskovac je pokazao da na jedan sveobuhvatan način brine o sportu i sportskim klubovima i organizacijama. Za SRC „Dubočica“ je ove godine iz budžeta izdvojeno 144 miliona dinara, a da sportski centar to i zaslužuje pokazao je uslovima koje obezbeđuje, između ostalog i uslovima na bazenima. To tvrde ne samo plivački i vaterpolo klubovi iz Leskovca, već i oni koji dolaze sa strane. Na pripreme u Leskovac dolaze klubovi iz Niša, Beograda, Novog Sada, ali i iz Makedonije i Slovenije. Za dva plivačka kluba iz Leskovca iz bueta grada se izdvaja 5,1 miliona dinara. Plivači su najbolji ambasadori našeg grada. Grad Leskovac kroz Fond za mlade talente nagrađuje i najuspešnije sportiste, a najveći broj među njima su upravo plivači. Sva ulaganja u sport se višestruke isplate – imamo zdravu decu, a zdrava deca znače zdravu budućnost“, naveo je Kitanović.

Aleksandra Sibinović, direktorka OŠ „Kosta Stamenković“, navela je da na današnjem, tradicionalnom svetosavskom takmičenju u plivanju učestvuje oko 200 osnovaca i srednjoškolaca, koji se takmiče u različitim kategorijama i disciplinama.

Check Also

“Pijaca“ na najboljem putu potpunog oporavka

Osim finansijske konsolidacije, ovo javno preduzeće, u kome danas radi 67-oro zaposlenih, ponovo može da …

Оставите одговор