Početna / DRUŠTVO / U okviru LEDAMUSA održan koncert dua „Mushkalica“
Bilbordi

U okviru LEDAMUSA održan koncert dua „Mushkalica“

U okviru Ledamusa , sinoć je u Svečanoj sali grada Leskovca organizovan koncert dua „Mushkalica“ koji čine Zoran Anić (gitara) i Nenad Ljubenović (harmonika). 

MUSHKALICA duo predstavlja izvor i početak ali i mudrost i jednostavnost. Kroz naizgled jednostavan koncept, dva instrumenta, poput gitare i harmonike, vraćaju nas na početke muzičkog izražavanja, lišene suvišnih detalja usmeravaju pažnju na osnovni element u umetnosti, čistu emociju.

„Poželeli smo da ragrnemo tu šumu zvukova koja nas okružuje u svakodnevnom životu, koji je postao veoma kompleksan. Muzika je kao i život postala prenatrpana detaljima, veštački zvucima, sintetičkim ritmovima, brojnim glasovima. Naša ideja je da zastanemo, da pogledamo unazad da bi shvatili šta je to što nas u muzici prati vekovima, šta je trajna vrednost i koji je najčistiji način da tu vrednost izdvojimo i predstavimo publici. Ovu muziku nije potrebno posebno čuvati, jer je svojom izvornom vrednošću uvek prisutna i time spoznati njenu funkciju i vrednost u savremenom trenutku. To je proces u kome smo uživali, nadamo se da ćete uživati i vi, slušajući ga.“

Duo je koncertno veoma aktivan. Nastupali su širom Evrope i ostvarili značajen saradnje sa drugim umetnicima. Na samom početku svog koncertnog delovanja, a kao već svetski afirmisani umetnici, pripala im je ta čast da otvore World EXPO u Milanu 2015. Duo je izdao svoj prvi CD pod istim nazivom MUSHKALICA.

Pogledaj takodje

Srpski pokret Dveri: EPS da plati uređaje ako želi da ih preuzme od građana

Srpski pokret Dveri održao je konferenciju za medije na kojoj je glavna tema bila Elektroprivreda …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *