hotel bell

U novoj verziji filma “Boj na Kosovu“, ulogu cara Lazara tumači Nenad Jezdić: Premijera na Vidovdan 2024. godine

Reditelj Predrag Antonijević je odlučio da glavnu ulogu poveri Nenadu Jezdiću, a njegova verzija “Kosovskog boja“ biće potpuno drugačija od one koju smo već videli, prenosi “Republika“

Nova verzija filma će, izjavio je Antonijević, pomeriti granice domaće kinematografije i mlađim generacijama, ali i celom svetu, približiti ovaj značajan događaj iz srpske istorije.

– Ovo je viđenje događaja iz potpuno novog ugla. Držao sam se zapisa između kralja Tvrtka i firentinske vlade, u kojima piše da se 12 srpskih vitezova zavetovalo da će ubiti turskog sultana, što su i učinili. Film je posvećen njima. Uloge Miloša Obilića, Ivana Kosančića, Toplice Milana, Banović Strahinje, braće Jugovića i druge, biće poverene mladim glumcima.

Nenad Jezdić je, dodao je reditelj, kao stvoren za ulogu kneza Lazara, jer je otelotvorenje toga što on simbolizuje.

– Jezdić ima tu srpsku snagu i promišljenost, sjajan je kao glumac i srećan sam što će biti deo ovog projekta. Treba imati na umu da će ovo biti priča sa mlađim ljudima, jer je i vreme bilo takvo. Olivera, Lazareva ćerka, imala je samo 16 godina kada je stupila u brak sa turskim sultanom Bajazitom, pa će u filmu biti prikazani mladi vitezovi i devojke.

Iako kasting i dalje traje, zna se da će Vuka Brankovića tumačiti Igor Đorđević, a konačna podela biće poznata početkom decembra.

„Boj na Kosovu“ biće srpsko-španska koprodukcija, jer iz Španije stižu konji, oklopi i mnogi kostimi, a deo opreme bi trebalo da stigne iz Portugalije, Francuske i Turske. Snimanje počinje u junu naredne godine, da bi se pred publikom film premijerno pojavio na Vidovdan 2024. godine.

Podelite:

     

Check Also

Stručni skup „Očuvanje kulturnog nasleđa Jablaničkog okruga“ 24. i 25. novembra u Leskovcu, Vučju i Vlasotincu

U organizaciji Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš i Narodnog muzeja Leskovac, 24. i 25. …

Оставите одговор