U Nišu se priprema Degustacioni centar, pa sledi registracija žiga ”Zalogaj juga”za gastronomske specialitete iz pet okruga

Ideja je da se tim žigom označe gastronomski specijaliteti proizvedeni u Nišavskom, Jablaničkom, Pčinjskom, Pirotskom i Topličkom okrugu. Uskoro će moći da se degustiraju na jednom mestu

Prirodni sokovi, ajvar, ljutenica, vino, džemovi, med, rakija…. Svi će ti proizvodi, od septembra moći da se probaju u Degustacionom centru, ali to je samo jedan od segmenata prezentacije, bržeg i sigurnijeg plasmana proizvoda, odnosno razvoja malih preduzetničkih radnji čija je ovo delatnost

Osnivač je Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, čiji članovi imaju ideju i da Degustacioni centar bude mesto gde će proizvođači moći da prođu kroz obuke i nauče kako da se suoče sa kriznim situacijama, poput pandemije. Oni će se obučavati da povećaju otpornost svog biznisa, kroz digitalizaciju i razne marketing alate.

Trenutno se nabavlja profesionalna ugostiteljska oprema, koja će kuvarima i polaznicima obuka pružiti najsavremenije uslove za unapređenje znanja i veština u proizvodnji.

U Degustacioni centar, smešten u nekadašnjoj Kući zanata, u Nišu, biće uloženo 50.000 evra, koje je, u saradnji sa Vladom Srbije, obezbedila Evropska unija, pišu Južne vesti.

Check Also

U DK Grdelica održan turnir u stonom tenisu

U Domu kulture u Grdelici održan je turnir u stonom tenisu. Turnir je otvorio direktor …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *