Home / KULTURA / U Narodnom muzeju otvorena izložba „U manstiru“ Predraga Lojanice
hotel bell

U Narodnom muzeju otvorena izložba „U manstiru“ Predraga Lojanice

Izložba crteža i video radova autora Predraga Lojanice pod nazivom „ U manastiru“ otvorena je sinoć u Galeriji Narodnog muzeja Leskovac.

Izložbu je otvorila istoričarka umetnosti Jasmina Zlatković koja je rekla da izložba po samom nazivu, u samom startu, aludira na jedno sveto i uzvišeno mesto.

„U potrazi za iskonskim, ispravnim, najistinitijim životom, Lojanica projektom „U manastiru“ pronalazi svoj idealni prostor kontemplacije u okviru zidina manastira Svetog arhiđakona Stefana u Slancima. Na ovom prostor u, u periodu od par godina, razvija svoj umetnički, duhovni, doktorski projekat, kojim „leči“ sebe i svoju umetnost, a koji je rezultirao velikim brojem uspešnih radova, crteža, slika, tekstualnih i video zapisa.“

Predrag Lojanica je rođen u Tomaševcu,1973 godine. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu upisao je 1998. a završio 2003. godine u klasi prof. Čedomira Vasića. Magistrirao je 2007. godine sa temom „Portret čoveka“, kod istog profesora. Doktorsko umetnički projekat „U manastiru“ slike, crteži, videoradovi“ odbranio 2014. naFakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, mentor prof. Anđelka Bojović.

Check Also

POZITIVNO 43% TESTIRANIH: U Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu, Bojniku i Medveđi 167 novoobolelih

Zavod za javno zdravlje Leskovac saopštio je najnovije podatke o epidemiološkoj situaicji u Jablaničkom okrugu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *