hotel bell

U narednom periodu Leskovac usvaja Etički kodeks funkcionera

Regionalni skup o etičkom kodeksu fukncionera lokalne samouprave, održan je danas u Leskovcu a otvorio ga je gradonačelnik Leskovca i predsednik SKGO Goran Cvetanović.

Gradonačelnik je, poželevši svima dobrodošlicu, kazao da će skupština u narednom periodu usvojiti kodeks funkcionera.

„ Skupština našeg grada će u narednom periodu usvojiti Etički kodeks funkcionera, a verujem da će to učiniti i skupštine drugih opština i gradova. Kao predsednik Stalne konferencije gradova i opština, imam čast da pozovem sve lokalne skupštine da već na prvim narednim sednicama u svoj dnevni red unesu usvajanje Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave.“

Pored usvajanja Etičkog kodeksa, veoma je važna i njegova primena. Stalna konferencije gradova i opština osmislila je i sprovodi niz aktivnosti kojima će gradovima i opštinama u tome pomoći:

  • objavljen je Vodič za primenu Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave;
  • izrađeno je šest modela akata za usvajanje i primenu Etičkog kodeksa;
  • sprovodi se posebna elektronska obuka namenjena funkcionerima lokalne samouprave.“

O svrsi i sadržaju Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave govorio je šef Odeljenja za politički sistem lokalne samouprave, SKGO, dr Novak Gajić, dok je Vodič za primenu Etičkog kodeksa funkcionera lokalne samouprave predstavila Maja Stojanović Kerić, šef Odeljenja za pravni sistem lokalne samouprave, takođe iz SKGO. Radmila Josipović, spoljni saradnik SKGO, predstavila je šest modela akata za usvajanje i primenu Etičkog kodeksa, a Branko Ljuboja govorio o e-obuci SKGO.

Regionalni skup vodila je Natalija Matunović Milošević, šef Odeljenja za socijalnu inkluziju, iz SKG.

Check Also

Druga nagrada za TOL na Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma

Nakon uspešnog predstavljanja na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala …

Оставите одговор