Početna / DRUŠTVO / U Leskovcu počeo „Online“ Festival amaterske pozorišne režije
hotel bell

U Leskovcu počeo „Online“ Festival amaterske pozorišne režije

Festival amaterske pozorišne režije FAPOR održava se već osmu godinu zaredom u okviru scensko programa Leskovačkog kulturnog centra.

Festival se realizuje uz podršku grada Leskovca i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Ovogodišnji 8. festival zbog nepovoljne epidemiološke situacije biće realizovan u on line formatu.

Kompletan program Festivala možete pratiti na sajtu OVDE

Za 7 godina koliko Fapor postoji prikazano je preko 40 amaterskih predstava, održane su dramske radionice, izložbe, a sve te sadržaje ispratilo je više od 5.000 gledalaca.

Ove godine u izmenjenom formatu „on line“ Leskovčane su pozdravili Miodrag Dinulović, selektor festivala, glumica Ivana Milša, glumac Ivan Zarić, Miki Damnjanović…

„Poštovani prijatelji, ljubitelji pozorišta, stvaraoci, domaćini ovogodišnjeg festivala, pozdravljam vas i želim vam srećno otvaranje online verzije ovogodišnjeg festivala. Za ovu godinu izabrao sam predstave koje se primarno bave problemima odrastanja, problemima života u našoj zemlji i uopšte globalnim problemima. Želim da ovaj festival bude presedan i da se naredne godine ponovo sretnemo u Leskovcu u dvorani Kulturnog centra jer pozorište čini sinergija između stvaraoca i publike, za koju smo ove godine nažalost uskraćeni. Zelim da se publika vrati u svaki red i da nam pozorišta ponovo budu puna. A do dolaska ovog dana čuvajte sebe i svoje najmilije – poručio je putem video linka Miodrag Dinulović.

Publika je sinoć na on line platformi imala priliku da pogleda predstavu „Čujem vrati se , čujem ostani“ teatra iz Novog Sada. Večeras će od 19 i 20 časova biti prikazane predstave „Šta je to u ljudskom biću, što ga tera prema piću“ i „On i Ona“, dok će se u subotu emitovati predstava „Umorni“. U nedelju će biti prikazana predstava „Ne igraj na Engleze“, dok će u ponedeljak biti proglašenje pobednika i predstava leskovačkih Dr Amatera „Bliži nebu“.

Pogledaj takodje

ŽFK „Vučice“ iz Vučja – ponos i budućnost fudbala i ženskog sporta u leskovačkom kraju

Ženski fudbalski klub „Vučice“ iz Vučja ostvario je veliki uspeh plasmanom na finalni turni Kupa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *