U Leskovcu održan stručni panel “Tvoje zdravlje je tvoj štit”

U ponedeljak je u hotelu Leskovac održan panel „Tvoje zdravlje je tvoj štit“ sa ciljem podizanja svesti o važnosti zdravlja štitaste žlezde, a u organizaciji Udruženja za podršku ženama „Herioine“.

Panelu su prisustvovale Jelena Stamenković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca i Sanja Milošević, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

U ime lokalne samouprave prisutne je pozdravivla Jelena Stamenković, pomoćnik gradonačelnika, koja je istakla:

„Želim da izrazim svoju duboku zahvalnost Udruženju „Heroine“ na njihovoj posvećenosti i naporima da organizuju ovaj panel, kao i na sutrašnjim preventivnim pregledima štitaste žlezde koji će biti dostupni našim sugrađanima. Ovo je izuzetno važna inicijativa koja pokazuje brigu i solidarnost prema našim sugrađanima i pomaže u ranom otkrivanju i prevenciji zdravstvenih problema.

Pored toga, želim da istaknem važnost redovnih zdravstvenih pregleda i konsultacija sa lekarima. Rano otkrivanje i pravilno lečenje problema sa štitastom žlezdom mogu značajno poboljšati zdravlje i kvalitet života. Stoga je neophodno da svi mi, kao zajednica, podržimo i promovišemo ovakve inicijative i aktivnosti. Hvala vam što ste danas ovde da zajedno učimo i podižemo svest o zdravlju štitaste žlezde. Želim vam uspešan i plodonosan panel, i nadam se da ćemo svi zajedno nastaviti da se zalažemo za zdraviju i informisanu zajednicu.“

Marija Lakić, osnivač udruženja Heroine pozdravila je skup, istakla značaj pravilnog funkcionisanja štitaste žlezde i otvorila panel diskusiju u kojoj su učestvovali endokrinolog doc. dr Saša Radenković, radiolog dr Brankica Milutinović, nutricionista Ana Todorović i pacijentkinja sa iskustvom bolesti štitatste žlezde.

Check Also

NAPRED, ORLOVI! Srbija može protiv Slovenije – podrži je i ti PATRIOTSKIM TIKETOM!

Srbija je favorit protiv Slovenije – iskoristi najveće kvote! Očekivano ili ne, fudbaleri Srbije poraženi …